S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Ghobi masala - kořeněný květák

11.05.2023

Ghobi masala - kořeněný květák

Ghobi masala je jednoduchý a zároveň velmi chutný recept, který jsem se naučila od indického kuchaře Sajima. Je to rychlé domácí jídlo, které si pro sebe často vařili kcuhaři v indické restauraci Indian Ideal. Zachutná tedy hlavně těm, kdo na indicé kuchyni oceňují nejen plnou chuť vynikajícího koření, ale i skromnost surovin a  jednoduchost přípravy.

Potřebujete:

1 na menší růžičky rozebraný květák, 1 velkou jemně pokrájenou cibuli, 1 střední rajče rozsekané nebo rozmixované na pastu, 4 stroužky prolisovaného česneku, 2-3 chilli papričky (sušené nebo čerstvé), 1 lžč podrceného celého koření od každého: římský kmín, koriandr. Sůl a 1 úspornou lžičku mletého koření od každého: garam masala, římský kmín a koriandr (mleté chilli - množství dle vlastní preference). 

Postup:

Na větším množství středně rozpáleného tuku krátce orestujte celé chilli papričky, podrcený římský kmín a koraindr. Přisypte velkou jemně pokrájenou cibuli a opečte téměř dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, krátce orestujte a vmíchejte rajče. Zprudka vyduste na tuk. Osolte a vmíchejte všechno mleté koření.
Přisypu na na menší růžičky rozebrany květák, zastřiknu vodou a dusím na nižší teplotu doměkka. Hotové posypu čerstvým koriandrem a podávám s plackami čapati.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YzI5N