S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Kari koření a garam masala » Kari koření na ryby, Shan Lahori fish, 50g


        

Kari koření na ryby, Shan Lahori fish, 50g

Lahori fish Shan

skladem

 


0x
Číslo produktu: 340
Výrobce: Shan Foods
naše cena:
46 Kč

do košíku:
   

50g, Koření na ryby (Lahori fish seasoning)

Speciální směs indického koření na ryby. Toto koření je vhodné pro všechny úpravy ryb - grilování, pečení i dušení.
Směs aromatického koření dodá masu exotickou chuť pečených ryb jako ze stánku v ulicích města Lahore. 

Složení: červené chilli, česnek, bobkový list, římský kmín černý, černý pepř, libeček (karom), škrob (maltodextrin), třtinový cukr, soda, sůl, sušená cibule, zázvor, kyselina citronová, hřebíček, skořice, kurkuma, sojový protein, řepkový olej, mango sušené mleté, mouka (pšeničná, cizrnová, kukuřičná), silicon dioxide.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

Potřebujete: 500g rybích filet (výborná je třeba treska, ale můžete použít jakoukoli bílou rybu), 1 velkou (bílou) cibuli rozsekanou v robotu na jemnou pastu, 1/2 plechovky kokosového mléka (zbylé mléko využijete na marinádu).

Na marinádu potřebujete: šťávu z půlky limetky, 1 lžíci zázvorovo-česnekové pasty a 1 menší lžičku chilli pasty (množství volte dle uvážení), 2 lžičky směsi koření na ryby Shan, druhou půlku plechovky kokosového mléka. 

Postup:

1) Smíchejte všechny ingredience na marinádu a osušené rybí filety marinujte několik hodin. Na středně rozpáleném oleji opečte cibulovou pastu.

2) Přidejte rybí maso a krátce opečte z obou stran. Přidejte zbylé kokosové mléko i všechnu zbylou marinádu. Vše nechte na nízkou teplotu společně vařit, dokud ryba není hotová.

3) Před podáváním dochuťte limetkou případně ještě přidejte špetku směsi koření na ryby.

Sůl jsem do tohoto kari nepřidávala. I když jí směs koření neobsahuje velký podíl, je pro mě naprosto dostatečná. Můžete však podle chuti ještě dosolit. Jako příloha je vhodná basmati rýže nebo indické placky.

Základní marináda k rybě

Potřebujete: 1-1.5 kg ryby, 1 a půl lžíce česnekové pasty500g přepuštěného másla ghí a směs koření na ryby (množství podle chuti).

Postup: Smíchejte česnekovou pastu a koření. Potřete rybu a nechte 30 minut marinovat. Rozpalte máslo ghí a rybu opékejte dozlatova, dokud maso není zcela hotové. Před podáváním zakápněte limetkou.

Rychlé rybí kari

Do tohoto kari doporučuji zejména mořské ryby, ale můžete nahradit i jakoukoli sladkovodní.

Potřebujete: 1-1.5 kg ryby pokrájené na kostky, šálek bílého jogurtu, 1 lžičku česnekové pastypůl cibule pokrájené najemno, 15-25 koření kari listy, přepuštěné máslo ghee nebo olej a směs koření na ryby.

Postup: Cibulku osmažte dozlatova. Přidejte celé kari listy, česnekovou pastu, jogurt a směs 
směs koření na ryby. Vše pár minut opékejte. Potom přidejte rybu a pečte dalších 10 minut. Dobře promíchejte. Dolijte vodu a na mírném plameni duste, dokud ryba není hotová. Podávejte s dobrou jasmínovou rýží.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWFjZmY5