Úvod » Čapátí, papady a jiné přílohy » Kořeněný papad Punjabi masala, 200gr
200gr, Papad se směsí koření masala
Indické papady jsou tenké křupavé placky. Hodí se především jako předkrm nebo snack. Placky papadam podávejte s dippem, omáčkou, zavařeninou apod. Indové je nejraději pojídají s mangovým chutney. Papady před servírováním opečte nebo osmažte na pánvi. Nejlépe chutnají ještě teplé.
Složení: luštěninová mouka z bílé čočky, asafoetida, pepř, sůl, rostlinný olej, kypřící složka soda bicarbnate. Skladujte v suchu a chladu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu Indie
Postup:
Každou placku vložte na pár vteřin do rozpáleného oleje. Papad by měl být v oleji zcela ponořený. Placky se rychle nafouknou a srolují. Stlačte je proto naběračkou, aby i okraje zůstaly v oleji. Každý papad smažte jen pár vteřin. Po vyjmutí z oleje, odsajte z placky přebytečný olej papírovým ubrouskem. Uchovejte teplé k podávání.
Papady můžete opékat i na sucho. Tedy postup je stejný, ale pánev je bez oleje. Takto se placky nenafukují a nemění tvar.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ