Úvod » Čapátí, papady a jiné přílohy » Kořeněný papad Punjabi masala, 200gr
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
200gr, Papad se směsí koření masala
Indické papady jsou tenké křupavé placky. Hodí se především jako předkrm nebo snack. Placky papadam podávejte s dippem, omáčkou, zavařeninou apod. Indové je nejraději pojídají s mangovým chutney. Papady před servírováním opečte nebo osmažte na pánvi. Nejlépe chutnají ještě teplé.
Složení: luštěninová mouka z bílé čočky, asafoetida, pepř, sůl, rostlinný olej, kypřící složka soda bicarbnate. Skladujte v suchu a chladu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu Indie
Postup:
Každou placku vložte na pár vteřin do rozpáleného oleje. Papad by měl být v oleji zcela ponořený. Placky se rychle nafouknou a srolují. Stlačte je proto naběračkou, aby i okraje zůstaly v oleji. Každý papad smažte jen pár vteřin. Po vyjmutí z oleje, odsajte z placky přebytečný olej papírovým ubrouskem. Uchovejte teplé k podávání.
Papady můžete opékat i na sucho. Tedy postup je stejný, ale pánev je bez oleje. Takto se placky nenafukují a nemění tvar.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ