S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Mouky a tapioka » Kukuřičný škrob maizena, 200g


        

Kukuřičný škrob maizena, 200g

Maizmehl corn flour

skladem

 


0x
Číslo produktu: 5108
Výrobce: Bajwa
naše cena:
45 Kč

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

200g, Kukuřičný škrob

Kukuřičný škrob je vhodný k zahušťování při pečení a smažení. K zahuštění omáček, polévek apod.

Složení: 100% kukuřičný škrob moučka. Země původu Pákistán. Skladujte v suchu a chladu.

Květáková polévka s křupavými pakorami

Rychlá květáková polévka, která vás nadchne křupavými do zlatova opečenými pakorami. Do základu polévky můžete přidat i čerstvou zelenou papričku. Přestože ji teď nepřidávám (kvůli synovi) polévka je i přesto velmi chutná a u nás doma patří k nejoblíbenějším.

Potřebujete: 1 menší květák, 2 cibule, menší lžičku kurkumy, menší lžičku mletého koriandru, sůl, zeleninový vývar, vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu, vrchovatou lžíci cizrnové mouky, 1/3 kelímku sladké smetany, máslo ghí.

Postup:

1) Jednu cibuli pokrájím nadrobno a opeču na ghí dozlatova. Zapráším kukuřičným škrobem, dobře promíchám. Přidám kurkumu a mletý koriandr, krátce opeču. Osolím a zaliji vývarem. Přidám květák rozebraný na menší růžičky a vařím 10 minut.

2) Z polévky vyndám 1/3 povařeného květáku, rozmačkám nahrubo. Druhou cibuli rozkrojím na půl a každou půlku ještě rozkrájím na tenké proužky. Proužky cibule smíchám s rozmačkaným květákem, osolím a zasypu cizrnovou moukou. V květáku i cibuli je dostatek vody, aby cizrnová mouka udělala lepivé těsto a vše spojila. Z těsta trhám menší kousky a opékám na oleji. Čím jsou pakory střapatější tím lepší :-) Hotové opečené pakory přendám na papírový ubrousek.

3) Květák, který zůstal v polévce, vařím doměkka. Dochutím pepřem, přidám trochu sladké smetany a vše rozmixuji dohladka. Pečené pakory uchovávám zvlášť a do polévky hodím vždy až před servírováním.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NWU2NmMyZm