S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Specialitky v konzervě » Nakládaná Okra, 400g


        

Nakládaná Okra, 400g

Okra in brine

skladem

 


0x
Číslo produktu: 97
Výrobce: Heera
naše cena:
54 Kč

do košíku:
   

400g, Okra

Plody ibišku jedlého v nálevu. Vynikající pro přípravu vegetariánských pokrmů, zeleninového kari, polévek apod.

Co je to okra?

Ibišek jedlý je pěstován v tropech jako zelenina. Ibišek má nádherný květ a jeho plody jsou zelené podlouhlé lusky připomínající tenkou "špičatou" papriku. S okrou se nejčastěji setkáte v turecké nebo indické kuchyni, kde ji velmi rádi připravují hlavně dětem, protože okra je bohatá na vitamíny (C, A, B1) obsahuje kalcium, železo a vlákninu. Okru lze koupit čerstvou, mraženou nebo nakládanou v nálevu.

Jak okra chutná?

Chuť okry je často přirovnávána k zelenému hrachu, cuketě nebo lilku. Není to však úplně přesné. Okra má zvláštní zeleninovou chuť s lehce květinovou příměsí.

  

Okra v tomatové omáčce

Potřebujete: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat, 1 lžíce cukru, 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 červená cibule nasekaná najemno, lžička česnekové pasty, olej nebo máslo ghí, sůl, čerstvý koriandr.

K přípravě tohoto kari můžete použít okru čerstvou, mraženou nebo v nálevu. Je pouze třeba přizpůsobit dobu vaření.

Postup: 

1) Na oleji nebo ghí opečte cibulku dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmahněte za stálého míchání aby se česnek nespálil. Pokud máte čerstvou okru, nasypte ji (omytou a s odkrojenými vršky) také na rozpálený tuk a několik minut opékejte.

2) Přidejte rajčata, citrónovou šťávu, cukr a sůl. Vše promíchejte a na mírném ohni vařte 10 - 15 mimut. Pokud máte konzervovanou okru, přidejte ji do hotové rajčatové omáčky až nyní a ještě společně povařte 5 minut. Na závěr posypte zeleninové kari koriandrem a podávejte s indickými plackami.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

N2I5NT