Úvod » Specialitky v konzervě » Vařená cizrna v nálevu TRS, 400g
400g, Vařená cizrna v nálevu
Vařená cizrna v nálevu Vám výrazně ulehčí práci a zkrátí dobu přípravy. Mějte ji vždy po ruce pro případ, že nebude čas uvařit si sušené z naší nabídky v kategorii Luštěniny.
Složení: cizrna, voda, sůl, kyselina citrónová.
Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Konzervovaná cizrna nepotřebuje již žádnou úpravu. Můžete z ní připravit studené i teplé pokrmy. Doporučuji však konzervovanou cizrnu propláchnout v sítu pod tekoucí vlažnou vodou (z důvodu lepší stravitelnosti a tedy snížení nadýmavosti). Vařená cizrna je vhodná do salátů, jako příloha, k přípravě kari a jiných luštěninových pokrmů.Konzervovaná cizrna je také ideální k přípravě pomazánky hummus.
Hummus z červené řepy
Potřebujete: 1 větší červenou řepu, 1/2 plechovky vařené cizrny, 2 vrchovaté lžíce tahini pasty, 2 lžičky mletého česneku, pár kapek citronové šťávy, 2 velké lžíce bílého hutného jogurtu, 1-2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Připravíte jednoduše:
1) Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky a v nesolené vodě vařte asi 20 minut. Vařenou slitou řepu nasypte do kuchyňského robotu, přidejte slitou (a pod tekoucí vodou propláchnutou) cizrnu. Vmíchejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte dohladla.
2) Podávejte s pečivem, plackami, slanými sušenkami apod. Nezapomeňte na čerstvé bylinky - nejlépe se hodí libeček, hladkolistá petržel a koriandr. Můžete přihodit ještě pár semínek - sezamu nebo (pro pikantnější tečku) černuchu.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ