S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Koření jednodruhové » Černá sůl celá Top Op, 100g


        

Černá sůl celá Top Op, 100g

Kala namak

skladem

 


0x
Číslo produktu: 220080
naše cena:
36 Kč

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
100g, Ajurvédská černá sůl celá

100g, Ajurvédská černá sůl celá

Složení: černá sůl celá (kala namak). Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Ajurvédská černá sůl (známá též jako himalájská sůl nebo kala nimak) v pevné formě. Úlomky soli mají růžovou až tmavě fialovou barvu. Černá ajurvédská sůl je 100% přírodní sůl a neobsahuje žádné přidané látky. Její příznivé účinky jsou hojně využívány i v Ajurvédě. Černá sůl obsahuje sulfitové minerály, proto její vůně může připomínat vařené vajíčko. Je také výborným zdrojem železa. Černá sůl pomáhá při nadýmání, pálení žáhy a je doporučována lidem trpícím vysokým krevním tlakem.

Černá sůl (kala nimak) je nerafinovaná stolní sůl s výraznou siřičitou vůní, která se těží ve vulkanických oblastech Pákistánu a Indie. Oproti tomu, co napovídá její název, je růžové barvy a má jen slabou slanou chuť (vzhledem k vysokému obsahu minerálních látek). V indické kuchyni se často používá jako doplňkové koření. Její blahodárné účinky na organismus využívá i ajurvédská medicína.

Černá sůl není běžná sůl, nepřidávejte ji prostě na cokoliv. Má úplně jinou chuť než stolní nebo mořská sůl a proto je ani nemůže ve vaší kuchyni zcela nahradit.

Je hlavní složkou "chaat masala" – směsi koření určené zejména k čerstvému ovoci (např. jablka a banány). Můžete s ní dochutit třeba i zeleninový salát, čerstvé ředkvičky nebo řepu. Vždy ji skladujte v těsně uzavřené nádobě, aby si zachovala svou typickou vůni. Zejména ze začátku ji nepoužívejte v množství jako klasickou sůl, ale raději méně.

Vhodné použití černé soli:
na čerstvé krájené ovoce
do polévek
do salátů
k rybám
na některé druhy masa a do luštěnin
pražené kešu oříšky
domácí ovocné limonády
čerstvé jogurtové zálivky a omáčky
k dochucení tradičního jogurtového nápoje mango lassí

Černou sůl je vhodné zařadit při těchto zdravotních potížích:
pomáhá správnému trávení
může přispět ke zlepšení zraku
pomáhá snižovat vysoký krevní tlak
může pomoci při pálení žáhy
obsahuje vysoký podíl železa

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NGVjMjN