S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - E-shop Gurmánkoření.cz v novém designuJe čas na změnu! E-shop Gurmánkoření.cz prošel kompletní změnou systému a designu. Všechny kategorie... arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Luštěniny » Cizrna, TRS 500g


        

Cizrna, TRS 500g

Chickpeas

skladem

 


0x
Číslo produktu: 610
Výrobce: TRS
naše cena:
63 Kč

do košíku:
   

500g Cizrna 

Složení: Cizrna (římský hrách). Fabrika zpracovává i suroviny obsahující lepek. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Kvalitu a cenu cizrny určuje velikost plodu. Markantní rozdíl poznáte ještě před samotnou přípravou jídla. Cizrna namočená ve vodě má jemnou konzistenci a chutná jako čerstvý hrášek.

Cizrna obsahuje velké množství bílkovin, kyseliny listové a minerálů (například železo, draslík, hořčík, vápník a zinek).
Pomáhá snižovat cholesterol v krvi a díky vysokému obsahu vlákniny napomáhá zdravému trávení. 

Marinované kuře s cizrnou v cibulové pastě Murgh Cholay

(Rozpis na 2 porce) Cibulová pasta: 3 větší cibule pokrájené nadrobno, trocha soli, 1 zelená chilli paprička pokrájená nadrobno nebo sušené chilli papričky (množství dle chuti), směs koření Deggi Mirch pro barvu (pokud nechcte kari moc pálivé, nahraďte mletou paprikou), máslo ghí nebo olej na smažení. 

Dále potřebujete: 1 velké sladké rajče, 1 lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 lžičku mleté garam masaly, 400g vařené cizrny.

Marinované maso: 1 prsní řízek pokrájený na kostky, lžíce oleje, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1-2 lžičky koření na grilování Masala tandúri

Postup: 1) Kostky masa vložte do marinády z jogurtu, oleje a koření na grilování masala tandúri. Dejte do chladu alespoň na 3 hodiny.

2) Cibuli a chilli opečte na dostatečném množství tuku. Přidejte trochu soli a Deggi mirch nebo mletou červenou papriku. Snižte teplotu na co nejnižší stupeň. Podle potřeby zastříkněte trochou vody a přikryté pomalu duste cca 3 hodiny. Občas doplňte vodu a promíchejte.

3) Jakmile je cibulka sladká, má hnědozlatou barvu a konzistenci pyré, přidejte rajče, česnekovo-zázvorovou pastu a mletou garam masalu. Podle potřeby dosolte. Můžete naředit trochou vody a přiklopené duste půl hodiny. Marinované maso přendejte na plech a pečte v rozpálené troubě pod grilem na 220 °C. Po 15 - 20 minutách maso otočte a pečte dalších 15 - 20 minut.

4) Do hotové cibulové pasty vmíchejte vařenou cizrnu a grilované maso. Podávejte s basmati rýží a plackami čapátí.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NmMxMWY