Úvod » Sušené plody, ořechy, tamarind » Datle čerstvé Nazila Mazafati, 500g
500g, Datle čerstvé
Datle skladujte v suchu a chladu. Před konzumací nebo dalším zpracování je opláchněte pod tekoucí vodou.
Čerstvé ručně sbírané datle z Íránu. Bez konzervantů a cukru. Iránské datle mají vynikající sladkou ovocnou chuť a pevnou slupku.
Váha balení se může lišit +/- 50g v závislosti na obsahu vody datlí. Skladujte v chladu.
Ručně sbírané datle prvotřídní kvality. Na rozdíl od běžně dostupných datlí nejsou "lepivé", ale jejich slupka je krásně pevná. Mají přirozeně sladkou ovocnou chuť.
Tyto datle jsou určeny k přímé konzumaci nebo k dalšímu zpracování ve studené i teplé kuchyni. Z datlí můžete připravit sladké dezerty, zákusky nebo koktejly. Můžete je přidat do ovocných chutney a do omáček k masu (podobně jako švestky).
Datle jsou cenným zdrojem vitamínů A a B, železa, vápníku, mědi a draslíku. Navzdory sladké chuti datle nezvyšují hladinu cukru v krvi.
Pozdrav z ráje: Datlovo-ořechové bonbónky v kakaové slupce
Potřebujete: 1 hrnek vypeckovaných umytých datlí, 1 hrnek kešu ořechů. Hořké kakao a půlka mandle na ozdobu.
Postup: Datle a kešu nasypte do robotu a rozsekejte na hrubší pastu. Tvarujte kuličky, které obalte v hořkém kakau a navrch ještě vtlačte půlku mandle.
Datle jsou sami o sobě opravdu velmi sladké a hořké kakao s nimi příjemně kontrastuje. Těsto z daltí a kešu můžete ještě zakápnout trochou rumu.
Tvarování kuliček je samozřejmě nejjednodušší ale nemusíte se omezovat pouze na tento tvar. Těsto můžete vtlačovat i do formiček. Ideální jsou silikonová tvořítka na led nebo čokoládu, ze kterých jde pak hotový tvar snadno „vyloupnout“.
Můžete je na chvilku vložit do lednice a nechat zatuhnout. Půjdou pak od formiček lépe oddělit. Případně můžete použít klasické kovové formičky, které si předem vyložte potravinovou fólií a těsto vtlačujte do fólie. Snadno pak fólii i s hotovým tvarem z formičky vytáhnete.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ