S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Luštěniny » Hrách žlutý, 500g


        

Hrách žlutý, 500g

Chana dal

skladem

 


0x
Číslo produktu: 612
Výrobce: TRS
naše cena:
49 Kč

do košíku:
   

500g, Žlutý hrách (Chana Dal)

Žlutý hrách je velmi oblíbenou luštěninou v indické kuchyni. Ze žlutého hrachu připravíte oblíbené kari "Tarka dal", což je vařený hrách s tučnou máslovou omáčkou. Žlutý hrách je také součástí luštěninových kari "mixed lentils", které obsahují čtyři nebo pět různých druhů luštěnin.
Žlutý hrách "chana dal" se získává úpravou hnědé cizrny. Hnědá cizrna je zbavena slupek a následně půlena. 

SloženíŽlutý hrách (Chana Dal). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Žlutý hrách je nutné před přípravou namočit na několik hodin. Vodu po namáčení slijte a dejte vařit do čisté nesolené vody. Žlutý hrách vařte asi 1 1/2 hodiny dokud není zcela měkký. Během vaření občas promíchejte a seberte bílou pěnu, která se utvoří na hladině. Vařený žlutý hrách můžete smíchat s jednoduchou omáčkou tarka dal, nebo postupovat podle oblíbeného receptu.

Žlutý hrách chutná podobně jako vařená kukuřice, i když není tak sladký. Hrách žlutý Chana dal obsahuje vlákninu, rostlinné bílkoviny, vitamíny a množství minerálních látek.

Žlutý hrách Chana dal dodáváme nejčastěji od společnosti TRS a Schani. V obou případech pochází surovina z Indie a je čištěna a balena v Anglii (TRS) nebo Německu (Schani).

 Luštěninové kari Chana dal

Indická kuchyně si s luštěninami umí poradit jako žádná jiná. Vyzkoušejte kombinaci indického koření a křupavých placiček v jednom z nejoblíbenějších receptů na kari ze žlutého hrachu.

Potřebujete: 3⁄4 hrnku žlutého hrachu, 1 velkou cibuli pokrájenou na jemno, 1 rajče pokrájené nadrobno, lžičku celého římského kmínu, lžičku kurkumy, lžičku mletého koriandru, špetku asafoetidy, chilli papričky, lžičku strouhaného zázvoru a 2 prolisované stroužky česneku (nebo použijte už hotovou česnekovo-zázvorovou pastu, sůl, lžíci hnědého cukru, přepuštěné máslo ghí nebo olej na smažení, čerstvé listy koriandru nebo hladkolisté petržele.

Postup: 

1) Hrách na několik hodin namočte. Slijte, propláchněte pod tekoucí vodou a vařte v nesolené čisté vodě na co nejnižší teplotu dvě hodiny.

2) Na ghí nebo oleji krátce opečte celý římský kmín a chilli. Přisypte cibuli, snižte teplotu a za občasného míchání pomalu opékejte 10-15 minut.

3) Vmíchejte česnek se zázvorem. Orestujte a postupně přidejte všechno sypké koření – kurkumu, koriandr, asafoetidu a na závěr i sůl a cukr.

4) K cibuli a koření přidejte pokrájené rajče a zakápněte trochou vody. Přiklopené duste na nízký stupeň cca 1 hodinu. Vodu můžete v průběhu doplnit, ale před koncem ji nechte z většiny vyvařit.

5) Vařený slitý hrách vmíchejte do kořeněné rajčatové omáčky. Vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti dosolte, oslaďte a posypte čerstvým koriandrem.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTNiYjhk