Úvod » Kari koření a garam masala » Indické koření na fazole, MDH Rajmah masala, 100g
100g, Indické koření na fazole (Rajmah Masala)
Tuto směs indického koření doporučuji ke všem luštěnínám, zejména na indické kari s fazolemi.
Složení: koriandr, sůl, sušené mango, semínka granátového jablka, chilli, římský kmín, melounové semínko, černý pepř, černá sůl, řecké seno, hřebíček, máta, muškátový ořech, zázvor, skořice, bobkový list, kardamom, kmín, muškátový květ, zelený kardamom.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Pikantní fazolové kari
1) Přes noc namočte 200g fazolí v dostatečném množství vody. Druhý den fazole slijte, propláchněte pod tekoucí vodou a předvařte v nesolené vodě (cca 20 minut).
2) Nakrájejte 1 velkou červenou cibuli a 1 rajče. Na velké pánvi rozpalte přepuštěné máslo ghí a cibulku osmahněte dozlatova. Vmíchejte pokrájená rajčata, pastu ze zeleného chillli podle chuti osolte a přidejte indické koření na fazole Rajmah Masala. Vzniklou směs pořádně promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
3) K rajčatové směsi nasypte předvařené fazole, přidejte trochu vody a promíchejte. Na mírném plameni vařte, dokud fazole nejsou zcela měkké. Během vaření občas promíchejte a přidejte vodu podle potřeby. Podávejte posypané čerstvými listky koriandru s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.
Červenou fazoli můžete nahradit jiným typem luštěniny (například Fazole - černé oko) i kombinovat více druhů fazolí a čočky.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ