S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Koření jednodruhové » Indický bobkový list Tamala TRS, 30g


        

Indický bobkový list Tamala TRS, 30g

Bay Leaves, Cinnamomum tamala

skladem

 


0x
Číslo produktu: 230
Výrobce: TRS
naše cena:
54 Kč

do košíku:
   

30g, Indický bobkový list (Cinnamomum tamala)

Aromatické listy stálezeleného stromu původem z oblasti Středomoří můžete použit čerstvé nebo sušené. Koření bobkový list je vhodný do polévek, k dušenému masu, rybám, do zeleninových pokrmů apod.

Složení: jednodruhové koření. Země původu Indie. Čištěno a baleno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Jehněčí kari

Potřebujete: 500gr masa nakrájeného na kostky (jehněčí kýtu lze případně nahradit hovězím masem). 

Na marinádu: 1/4 lžičky kurkumy, sůl, 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty, 1 lžíci mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mleté garam masaly, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy (bez pecek a dužiny).

Na kari: 3 střední cibule nakrájené na silnější proužky, 1 plechovku rajčat, sůl, 3 lžíce másla ghí, 3 lžíce oleje, na závěr čerstvý koriandr, 1 lžíce melounových semínek, 1 lžíce bílého máku. Celé koření: 2 malé kousky skořice, 2 bobkové listy, 4 zelené kardamomy, 1/4 lžičky římského kmínu, 4 celé chilli papričky - kdo nesnese, dá méně.

1) Maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Přidejte všechny ingredience na marinádu. Dobře rozmíchejte a nechte odležet alespoň dvě hodiny.Melounové semínko a bílý mák nasypte do malého kuchyňského robotu. Přidejte tolik vody, aby byly ponořené a rozmixujte na jemnou pastu bez krupičky.

2) V hrnci nebo velké pánvi se silným dnem rozehřejte na střední stupeň ghí a přidejte všechno celé koření krátce opečte. Přidejte cibuli a sůl. Přiklopte a duste asi pět minut. Pokud je cibule po 5 minutách zkřehlá, opečená a lehce dohněda - přidejte rajčata. Pokud cibule pustila moc vody, nechte už odkryté,dokud se voda neodpaří a cibule zezlátne. Vmíchejte rajčata a opět přiklopené duste pět minut.

3) Vmíchejte marinované maso, přiklopte a vařte 5 minut na vysoký stupeň. Maso pustí vodu. Snižte plamen a cca 20 minut pomalu duste ve vlastní šťávě. Často kontrolujte, promíchejte, aby se tekutina úplně nevypařila.

4) Až když se tekutina vyvaří, přidejte sklenku vody nebo vývaru a přiklopené vařte doměkka (cca hodinu - záleží na použitém mase). Občas promíchejte a zkontrolujte vodu. Podle potřeby ji trochu doplňte, ale před koncem nechte případný přebytek vyvařit. Kari by nemělo být tekuté. Na samotný závěr vmíchejte pastu z melounových semínek a bílého máku. Krátce povařte.

Hotové kari sypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MGVjYWFm