S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Kokosové produkty » Kokosové máslo, 198g


        

Kokosové máslo, 198g

Creamed coconut

skladem

 


0x
Číslo produktu: 4105
Výrobce: Heera
naše cena:
58 Kč

do košíku:
   

198g Kokosové máslo (Creamed coconut)
Kvalitní kokosové máslo vhodné na vaření a pečení.

Složení: Kokosový tuk. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Thajsko, Indie.

Upozornění - kokosové máslo může obsahovat stopy ořechů.

Skladujte na suchém chladném místě. Po otevření skladujte v lednici, kde vydrží několik týdnů.

Kokosové máslo je podobné kokosovému mléku, ale obsahuje podstatně méně vody. Jeho konzistence je pevná lehce pastovitá (podobně jako klasické máslo). Kokosové máslo má jemnou ne příliš sladkou chuť a nejčastěji se používá při přípravě sladkých dezertů a moučníků.

Z kokosového másla si můžete snadno připravit i kokosové mléko. Kokosové máslo nalámejte na menší hrudky a vmíchejte 150ml horké vody. Dobře promíchejte, aby se máslo s vodou spojilo. Rozpuštěné máslo přeceďte přes plátýnko. Takto ředěné máslo můžete použít pro všechny recepty vyžadující kokosové mléko. 

Ty nejlepší kokosové sušenky...

Ty nejlepší kokosové sušenky si upečete sami doma! Domácí sušenky neobsahují žádná „éčka,“ kokosová příchuť i aroma jsou samozřejmě přírodní a místo bílého cukru můžete použít třtinový. Tyhle kokosové sušenky provoní celý byt vanilkou a kardamomem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Nějaké nevýhody…? Jedna ano – budou hned pryč!

Potřebujete: 1 hrnek hladké mouky, ½ hrnku kokosové moučky, ½ hrnku rozehřátého kokosového másla, 1 hrnek hnědého cukru moučka (pokud máte krystalový, dejte ho na chvíli do mixéru), ¼ hrnku kokosového mléka, 1 lžíce vanilkového extraktu nebo vydlabaná dužina z vanilkového lusku, špetka soli, 1 vrchovatá lžička mletého zeleného kardamomu.
Postup:
1) Nejdříve smíchejte moukou, kokosovou moučku, sůl a mletý kardamom. Vedle v misce vyšlehejte ručním mixérem dohladka kokosový olej (nebo kokosové máslo) s moučkovým cukrem. Přidejte kokosové mléko a vanilku. Pak do směsi postupně vmíchejte mouku. Zpracujte vláčné těsto a nechte půl hodiny v chladu.
2) Formu vyložte pečícím papírem, na který těsto rukama rovnoměrně rozetřete. Čím tenčí těsto uděláte, tím budou sušenky křupavější. (V těstu není žádná kypřící složka, sušenky proto nenabydou na objemu.) Kokosové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut do zlatova. Ihned po vyjmutí z trouby ještě horké nakrájejte a podle chuti můžete sušenky posypat cukrem. 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTAxM