Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na grilování masala tandúri TRS, 100g
100g, Koření na grilování Masala tandúri (Tandoori Masala)
Podle slov našich zákazníků - to nejlepší koření na grilování! Směs koření Masala tandúri skutečně patří mezi naše nejprodávanější koření na grilování. Masala tandúri má velmi výraznou vůni a chuť a lze ji doporučit na všechny druhy masa.
Složení: koriandr, sůl, řecké seno, římský kmín, skořice, chilli, černý pepř, zázvor, cibule, česnek, muškátový květ, bobkový list, muškátový oříšek, citronová kyselina, hřebíček, kardamom, hořčičné semínko, protispékavá látka (silica), citrónový olej,kyselina citrónová, přírodní barvivo (extrakt z papriky a turmeriku), extrakt z červené řepy a celeru.
Skladujte v suchu a temnu. Země původu Indie.
Tandúri masala je směs koření speciálně namíchaná pro pečení a grilování. Můžete ji použít i ke smažení na pánvi a masala tandoori dodá pokrmu „pečenou“ příchuť. Toto koření má velmi specifickou vůni, která ihned evokuje rozmanitou indickou kuchyni.
Koření Masala tandúri má pikantní jemně kyselou chuť, které dominuje koriandr a římský kmín. Ve směsi je i červené potravinářské barvivo, které pečenému masu dodá typickou načervenalou barvu.
Použití: Koření tandúri masala smíchejte s bílým jogurtem – je to ta nejrychlejší a nejlahodnější marináda na maso, zeleninu ale i domácí indický sýr panýr. Marinujte několik hodin a pak opečte na grilu.
Směs masala tandúri můžete také na sucho opražit na pánvi a vmíchat do majonézy. Je to výborný dip třeba pakorám, smažené a grilované zelenině, salátu apod.
Grilované kuře Tandúri Masala
Potřebujete: 1kg kuřecího masa pokrájeného na kostky, 6 lžic koření tandúri masala, 1 hrnek bílého hutného jogurtu, 1 lžička utřeného česneku, sůl podle chuti, olej.
1) Koření masala tandoori smíchejte s jogurtem, česnekem a dvěmi lžícemi rostlinného oleje. Podle chuti dosolte. Do marinády nasypte kuřecí kostky, promíchete, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte v chladu odležet 12 hodin.
2) Maso dejte na gril a opečte dohněda - nejdříve prudce, aby šťáva zůstala uvnitř, potom snižte teplotu a dopékejte pomaleji, dokud maso není zcela měkké. Během grilování můžete podle potřeby potřít kuřecí kousky olejem. Před podáváním zakápněte limetkovou šťávou.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ