S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na karbanátky a kebaby, Shan Chappli kabab, 100g


        

Koření na karbanátky a kebaby, Shan Chappli kabab, 100g

Chappli kabab mix, Shan

skladem

 


0x
Číslo produktu: 360
Výrobce: Shan Foods
naše cena:
46 Kč

do košíku:
   

100g, Koření na karbanátky a kebaby 100g (Chappli Kabab Mix)

Směs koření na karbanátky a kebaby. Doporučuji použít toto indické koření na všechna mletá masa -  karbanátky, čevabčiči domácí sekanou, domácí paštiku apod.

Složení: sůl, červené chilli, paprika, turmerik, černý pepř, kari lístky, koriandr, cibulové semínko, římský kmín, zelený kardamom, bobkový list, černý kmín, hřebíček, zázvor, hořčičné semínko, sušená cibule, česnek, papain,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil,sušené mango a papaya. 

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Seekh kebab

Potřebujete: 250g mletého jehněčího (nebo hovězí) masa, 1 lžíce čerstvého koriandru a 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele (posekané na drobno), 1 malá jemně posekaná cibule, 2 lžičky indického koření na karbanátky a kebaby (Chappli Kabab Mix), sůl, jehly na napichování kebabů.

1) Všechny přísady smíchejte dohromady a zpracujte rukou. Do ruky naberte hrst masové směsi a „obalujte“ postupně každou grilovací jehlu (můžete použít kovové nebo bambusové).

2) Připravené kebaby vyskládejte na pekáček pokrytý alobalem. Jeden plát alobalu položte i na kebaby. Lehce uzavřete. Pečte na 180 °C přibližně 25-30 minut. Kebaby podávejte s jogurtovou rajtou a indickými plackami čapátí.

Jogurtová rajta: Smíchejte ½ šálku bílého jogurtu, ½ šálku krájené čerstvé okurky (bez semínek) a dochuťte směsí koření na jogurtovou rajtu.

Kebaby jsou většinou opečené a podávané na jehle. Pokud nemáte jehly, nebo se nechcete zdržovat jejich obalováním, můžete z masové směsi vytvarovat větší kuličky, lehce je rozmáčknout a opéct v troubě na alobalu. Maso nemusíte podlévat ani přidávat tuk, pustí dostatek vlastní šťávy. Je to také zdravější alternativa ke klasickým karbanátkům smažených na oleji.

Recept: Vynikající domácí kebab II.

Potřebujete: 500g jemně umletého masa (nejlépe jehněčí nebo hovězí), jednu cibulku jemně pokrájenou, 1-2 rajčat nakrájených na malé kostky, 1 menší lžičku zeleného chilli, 1 našlehané vajíčko, přepuštěné máslo ghí , směs koření na karbanátky a kebaby Chappli kebab.

Postup:

1) Nejdříve dobře promíchejte koření Chapli kebab s mletým masem. Potom přidejte vajíčko, cibuli a rajčata (doporučuji rajčata nejdříve spařit a odstranit jadýrka a slupky).

2) Zpracujte těsto. Nechte 30-45 minut uležet. Namočenýma rukama tvarujte tenké ploché kebabi. Opékejte je na rozpáleném ghee nebo oleji dokud maso není propečené. Servírujte s čerstvým salátem a jogurtovou rajtou.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmFhZ