Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na masové kuličky, Shan Kofta kari, 50g
50g, Koření na masové kuličky, Kofta kari (Kofta Curry Mix)
Masové kuličky v krémové omáčce nebo-li Kofta kari patří k oblíbeným indickým kari. Kofta kari můžete připravit z jehněčího ale i hovězího masa. Směs Koření na masové kuličky jim dodá správnou pikantní chuť.
Složení: koriandr, červené chilli, sůl, paprika, pečená cizrna, papain, skořice, cibule, zázvor, černý pepř, římský kmín, muškátový květ, muškátový ořech, zelený kardamom, česnek, řecké seno,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil,sušené mango a papaya.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Kofta kari
Na masové kuličky potřebujete: 250g mletého jehněčího masa (můžete nahradit hovězím), 1 celé vajíčko, 1 lžíce čerstvého koriandru, 1 malá jemně posekaná cibule, 2 lžičky směsi Koření na masové kuličky Kofta Kari, 1/2 lžičky mletého koření garam masaly, turmeriku a cibulového semínka, lžička až dvě zeleného chilli, sůl.
Na omáčku potřebujete: přepuštěné máslo ghí, celý římský kmín, 1 velkou jemně pokrájenou cibulku, 4 stroužky utřeného česneku a stejné množství strouhaného zázvoru nebo použijte hotovou pastu, koření na masové kuličky Kofta Kari, 2 střední rajčata bez slupek a bez jadýrek pokrájená na kostky, hrst čerstvého koriandru.
1) Všechny ingredience na masové kuličky smíchejte. Rukou vytvarujte větší kuličky. Na mírně rozpáleném másle ghí nejdříve opečte celý římský kmín. Přidejte cibulku a společně opékejte další dvě minuty. Přidejte česnek, zázvor a podle chuti garam masalu, turmerik, cibulové semínko a směs koření na masové kuličky Kofta Kari
2) Po chvíli vmíchejte rajčata, podle potřeby dolijte vodu a vmíchejte masové kuličky. Zmírněte plamen a na velmi nízké teplotě vařte, dokud není maso měkké. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem a servírujte s rýží basmati nebo horkými plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ