Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na mleté maso, Shan Keema kari, 50g
50g, Koření na mleté maso (Keema Curry Mix)
"Keema kari" jsou jídla typická spíše pro pákistánskou domácí kuchyni a vždy obsahují mleté maso. Do cibulovo-rajčatového základu se nejdříve přidá maso a pak zelenina (brambory, lilek apod.), vše se dusí v dohromady. Keema kari je spíše řídké a bohatě šťavnaté.
Složení: koriandr, červené chilli, paprika, sůl, cibule, mandle, turmerik, zázvor, černý pepř, římský kmín, skořice, hřebíček, muškátový květ, zelený kardamom, bobkový list, česnek, papain.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán
Recept- Keema Kari
Potřebujete: mleté maso - 1kg (nejlépe hovězí nebo jehněčí), 1 velká jemně pokrájená cibule, půl lžíce česnekové pasty, 1 lžíci strouhaného zázvoru nebo pasty, 1 lžička zeleného chilli , přepuštěné máslo ghí, směs Koření na mleté maso (množství podle chuti)
Postup:
Rozpalte přepuštěné máslo ghí a opékejte na něm deset minut cibulku. Vmíchejte maso, česnek, zázvor a směs Koření na mleté maso. Míchejte a opékejte 15 minut.
Přidejte 1-2 šálky vody a přikryté vařte na nízkou teplotu dokud maso není měkké.
Přidejte zelené chilli a vařte, dokud se olej nezačne od směsi oddělovat.
Před podáváním můžete směs posypat čerstvým koriandrem a zakápnout šťávou z citronu. Jako přílohu podávejte basmati rýži nebo indické placky čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ