Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Naložená limetka jemně pálivá Patak’s, 250ml
250ml, Naložená limetka jemně pálivá od Patak’s
Tradiční a oblíbená ingredience indické kuchyně v méně pálivé verzi, která ale neztrácí nic na lahodné kombinaci limetky a koření. Vhodná i do sendvičů, ke studenému masu apod.
Složení: limetka, rostlinný olej, sůl, hořčičné semínko, řecké seno, koření, kyselina octová.Může obsahovat stopy ořechů.
Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Limetkový losos s kokosovou rýží
Toto lehké jídlo si Vás získá vynikající kombinací limetky s kokosem.
Budete potřebovat: 2 porce vařené Basmati rýže , 2 lžíce sušeného kokosu Kokos mletý, 2 lžíce čerstvého koriandru (nebo petrželky), 450g filet z lososa rozkrojených na čtyři díly, 2 lžíce naložené limetkové pasty Patak’s, 2 lžíce oleje např.
Postup:
1) Kokos opražte na suché pánvi. Pozor, ať kokos nespálíte - je třeba stále míchat a dle potřeby regulovat teplotu. Limetkovou pastou potřete lososa ze strany, kde není kůže.
2) V teflonové pánvi rozpalte olej a lososa opečte nejprve z té strany, kde je kůže (cca 4 minuty). Pak ho obraťte, vypněte plamen a nechte maso dopékat další tři minuty případně déle, dokud není zcela propečené. Koriandr a opražený kokos promíchejte s rýží, vše zakápněte limetkovou šťávou a podávejte.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ