S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Koření jednodruhové » Paprika mletá, 100g


        

Paprika mletá, 100g

Paprika powder

skladem

 


0x
Číslo produktu: 2106
Výrobce: TRS
naše cena:
33 Kč

do košíku:
   

100g, Paprika powder

Mletá paprika je proslulá svou mírně štiplavou chutí a sytě červenou barvou. V exotické kuchyni je paprika používána v receptech, které vyžadují bohaté červené omáčky.

Složení: jednodruhové koření Paprika mletá. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

Potřebujete:

800gr masa pokrájeného na větší kostky, 3 cibule pokrájené najemno, 1 větší mrkev pokrájená na drobné kostičky nebo tenká přepůlená kolečka, 1 střední červená paprika pokrájená na malé kostky, 2 rajčata rozsekaná najemno, 2 lžíce kešu ořechů, máslo ghí nebo olej, 2 lžíce čensekovo-zázvorové pasty, 2 lžíce mleté červené papriky, 1 lžíce celého římského kmínu, 2 sušené chilli papričky (množství upravte podle své chuti, 1 lžíce garam masaly, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička mletého koriandru, 3 lžíce hutného bílého jogurtu, 1 lžíce hnědého cukru, sůl, pepř a na samotný závěr ještě 1 lžíci koření pískavice.

Postup:

1) V pánvi rozehřejte 3 plné lžíce másla ghí. Přidejte chilli papričky, celý římský kmín, cibuli, papriku, mrkev a na nízkou teplotu zvolna opékejte asi 20 minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, všechno koření (kromě pískavice) a kešu ořechy. Vše dobře rozmíchejte. Opékejte maximálně minutku. Sypké koření se rychle pálí. Do směsi přidejte rajčata a tolik vody, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte vařit na nízký stupeň asi půl hodiny. 

2) Po půl hodině vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka a přidejte maso. Postupně vmíchejte i jogurt (přidávejte po lžičkách a rychle metlou zašlehejte, aby jogurt nedělal hrudky). Podle potřeby přidejte ještě trochu vody a vařte na co nejnižší stupeň cca hodinu až dvě (podle typu masa).

Na závěr dochuťte solí, pepřem a přes dlaně do kari "prolisujte" lístky sušené pískavice. Promíchejte a podávejte s dušenou basmati rýží nebo indickými plackami.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MWM4NDBmZj