Úvod » Koření jednodruhové » Pepř černý mletý, 100g
100g, Černý pepř mletý
Černý pepř má aromatickou dráždivou a pikantní chuť. Toto koření také napomáhá při detoxikaci organismu.
Složení: jednodruhové koření Pepř černý mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem
Na marinádu potřebujete: šťávu z 1/2 limetky, 1 kopcovitou lžičku garam masaly mleté, 3/4 kelímku hutného bílého jogurtu.
Dále potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky (bez kostí a blan), 1 a 1/2 větší mrkve,1/2 plechovky krájených rajčat, 1 velkou bílou cibuli, 2 stroužky česneku, cca 1 cm čerstvého zázvoru, máslo ghí, 2-3 sušené chilli papričky, svazek čerstvého koriandru, 150ml dobrého kokosového mléka, sůl, pepř, ještě jednu lžičku mleté garam masaly, 1 lžíci hnědého cukru, vodu nebo vývar (zeleninový, kuřecí) množství dle potřeby během vaření.
Postup:
1) Vše na marinádu promíchejte a vložte maso. Maso marinádou dobře obalte a nechte odležet několik hodin (já nechávám přes noc). Mrkev, cibuli, česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Otrhejte lístky čerstvého koriandru, dejte je stranou a natě si nechte do omáčky.
2) Na ghí nejdříve opečte celé chilli papričky (pokud dáváte) a přidejte cibuli. Restujte na nízkou teplotu asi deset minut. Přisypte česnek, zázvor, promíchejte, krátce opečte a přidejte mrkev. Vše opékejte pět minut na nízkou teplotu, občas promíchejte.
3) Přidejte krájená rajčata (včetně tekutiny), koriandrovou nať a kokosové mléko. Rozmíchejte, zastříkněte trochou vývaru nebo vody a přikryté pomalu vařte cca 20 minut. Odstraňte chilli papričky, koriandrové natě a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ochuťte solí, pepřem a vmíchejte mletou garam masalu. Do omáčky vyklopte marinované maso (včetně marinády) a přiveďte k varu. Pokud je potřeba nařeďte ještě trochou vývaru. Vařte cca 45 minut dokud maso není zcela měkké a tuk vystoupí na hladinu. Před podáváním posypte lístky čerstvého koriandru a ještě můžete lehce poprášit garam masalou.
Vhodná příloha je basmati rýže a/nebo placky čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ