S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Koření jednodruhové » Pepř černý mletý, 100g


        

Pepř černý mletý, 100g

Black pepper powder

skladem

 


0x
Číslo produktu: 24027
Výrobce: TRS
naše cena:
46 Kč

do košíku:
   

100g, Černý pepř mletý

Černý pepř má aromatickou dráždivou a pikantní chuť. Toto koření také napomáhá při detoxikaci organismu.

Složení: jednodruhové koření Pepř černý mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem 

Na marinádu potřebujete: šťávu z 1/2 limetky, 1 kopcovitou lžičku garam masaly mleté, 3/4 kelímku hutného bílého jogurtu. 

Dále potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky (bez kostí a blan), 1 a 1/2 větší mrkve,1/2 plechovky krájených rajčat, 1 velkou bílou cibuli, 2 stroužky česneku, cca 1 cm čerstvého zázvoru, máslo ghí, 2-3 sušené chilli papričky, svazek čerstvého koriandru, 150ml dobrého kokosového mléka, sůl, pepř, ještě jednu lžičku mleté garam masaly, 1 lžíci hnědého cukru, vodu nebo vývar (zeleninový, kuřecí) množství dle potřeby během vaření.

Postup: 

1) Vše na marinádu promíchejte a vložte maso. Maso marinádou dobře obalte a nechte odležet několik hodin (já nechávám přes noc). Mrkev, cibuli, česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Otrhejte lístky čerstvého koriandru, dejte je stranou a natě si nechte do omáčky.

2) Na ghí nejdříve opečte celé chilli papričky (pokud dáváte) a přidejte cibuli. Restujte na nízkou teplotu asi deset minut. Přisypte česnek, zázvor, promíchejte, krátce opečte a přidejte mrkev. Vše opékejte pět minut na nízkou teplotu, občas promíchejte. 

3) Přidejte krájená rajčata (včetně tekutiny), koriandrovou nať a kokosové mléko. Rozmíchejte, zastříkněte trochou vývaru nebo vody a přikryté pomalu vařte cca 20 minut. Odstraňte chilli papričky, koriandrové natě a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ochuťte solí, pepřem a vmíchejte mletou garam masalu. Do omáčky vyklopte marinované maso (včetně marinády) a přiveďte k varu. Pokud je potřeba nařeďte ještě trochou vývaru. Vařte cca 45 minut dokud maso není zcela měkké a tuk vystoupí na hladinu. Před podáváním posypte lístky čerstvého koriandru a ještě můžete lehce poprášit garam masalou.

Vhodná příloha je basmati rýže a/nebo placky čapátí.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NzA4MD