Úvod » Sušené plody, ořechy, tamarind » Pistácie loupaná jádra Shalamar, 100g
100g, Pistácie loupaná jádra Shalamar
Složení: loupaná jádra pistácií. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Írán. Vyrobeno v Anglii.
Jádra pistácií se často používají jako přísada do kari i sladkých dezertů. Najdete je i v receptech na našich stránkách. Používají se buď celé, nasekané nebo jemně mleté.
Jádra pistácií jsou nesolená, loupaná a čištěná.
Alergeny: Pistácie jsou alergen. může obsahovat stopy ořechů a mandlí.
Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne
Potřebujete: 2 hrnky 40% šlehačky (40% není nutnost, ale každé procento navíc ve výsledku mile potěší), 1 hrnek kondenzovaného mléka, 1 a ¼ hrnku vody, 1 hrnek sušeného mléka, 1 a ¼ hrnku !nesolených! pistácií. (Ačkoli zde jako měrku uvádím „hrnek“ ve skutečnosti jsem použila 200g kelímek od kunínské 40% šlehačky. Tedy v receptu uvedené množství lze chápat i tak, že 1 hrnek = 200g).
Na čokoládovou krustu potřebujete: čokoládu na vaření, kokosový olej a prázdné papírové košíčky na muffiny.
Postup (aneb trochu se v tom hrnkovém guláši zorientujme): Máme tu dva kelímky sladké 40% šlehačky. Jednu z nich ve velké míse vyšlehejte dotuha (opravdu do TUHA) a druhou ponechte tekutou. Ta velká mísa se za chviličku bude hodit, protože ostatní ingredience budete přidávat právě k tuhé šlehačce.
Teď si připravte pistácie: 1 hrnek rozemelte najemno (robot s noži na zeleninu je na to fajn) a ¼ hrnku rozsekejte nahrubo. V posledním přípravném kroku prostě jen smíchejte vodu se sušeným mlékem.
Teď už můžete všechny připravené ingredience spojit. Postup je následovný: 1) Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promíchejte s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přidejte pistácie, ale pár větších kousků nechte na závěrečné posypání zmrzliny těsně před tím, než ji šoupnete do mrazáku. Směs postupně a opatrně přimíchejte k dotuha ušlehané šlehačce. 2) Nalijte do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky) nebo do čokoládových mističek. Zmrzlinu ještě posypte většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dejte zmrazit.
Zmrzlinu už není třeba prošlehávat. Nechte v mrazáku několik hodin.
Čokoládová krusta: Rozpusťte pár kostek čokolády na vaření s kokosovým olejem. Jednotlivé košíčky na muffiny čokoládou vylijte. Nejdříve čokoládu nalijte na dno pohárku a pak krouživými pohyby až do okrajů košíčků. Košíčky dejte zmrazit. Zatuhnou poměrně rychle, takže je můžete připravit jen chvilku před tím, než se pustíte do přípravy zmrzlinové hmoty. Papírový pohárek zatím neodstraňujte a zmrzlinu plňte do košíčků. Dejte zmrazit. Papírový košíček stáhněte z jednotlivých porcí až těsně před servírováním.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ