Úvod » Koření jednodruhové » Smažená křupavá cibule, 400g
400g, Cibule smažená
Složení: 76% cibule, rostilnný olej, pšeničná mouka, sůl.
Skladujte v suchu a chladu. Varobeno v Anglii.
Křupavé lupínky opečené cibule se silným aroma a výraznou chutí jsou vhodné pro finální dochucení a zvýraznění chuti.
Použijte je na:
Cibule je smažená na rostlinném oleji, vhodná pro vegetariány.
Pro zachování čerstvé vůně a chutě, přesypte po otevření do uzavíratelné nádoby a skladujte na suchém temném místě.
Batátová polévka
Potřebujete: 2 větší mrkve, 1 velkou sladkou bramboru „batáty“, 1 červenou cibuli, 1 lžíci česnekovo-zázvorové pasty, ¾ litru zeleninového vývaru, 2 lžíce ghí, 1 lžíci mletého koriandru, sůl, pepř.
K servírování: lupínky smažené cibule, černý sezam, opečené krutony.
Postup: 1) Na másle ghí opečte najemno pokrájenou cibulku. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu. Promíchejte, krátce opečte. Přisypte na kostičky pokrájenou mrkev a bramboru. Vše promíchejte, zeleninu dvě minutky opékejte. Přidejte lžíci mletého koriandru a zalijte vývarem. Můžete přidat ještě trochu vody. Polévka je opravdu hutná.
2) Přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte cca půl hodiny (dokud není zelenina zcela měkká). Dochuťte solí a pepřem a odstavte. Až polévka částečně vychladne, rozmixujte tyčovým mixérem.
3) Polévka je nyní hotová a výborná. Pokud ji však chcete postrčit ještě o pár „levlů“ výše, servírujte ji posypanou černým sezamem, opečenými krutony a lupínky křupavé smažené cibule (ne, v mouce obalované cibulové lupínky OPRAVDU nejsou to samé co doma opečená cibulka :-)). Dobrou chuť!
NEJPRODÁVANĚJŠÍ