S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Sójová omáčka tmavá, 150 ml


        

Sójová omáčka tmavá, 150 ml

Dark soya sauce

skladem

 


0x
Číslo produktu: 104022
Výrobce: B.E. International
naše cena:
67 Kč

do košíku:
   

150ml Černá sójová omáčka Amoy

Tradičně vyráběná černá sójová omáčka Amoy dodá vynikající orientální příchuť všem vašim oblíbeným pokrmům. Zejména se hodí pro přípravu tradičních jídel - kuřecí směs na pánvi, hovězí steaky, rýže.

Složení: voda, cukr, sója, mořská sůl, karamel, pšeničná mouka, lactic acid, konzervant - potassium sorbate. Skladujte v suchu a chladu.

Země původu: Čína, Hong Kong. Vyrobeno pro anglickou společnost B.E. International.

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

Potřebujete: 4 kuřecí prsa nebo dvě celá stehna. 

Na marinádu: 3/4 menšího hrnku meruňkové marmelády, 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíci směsi prolisovaneho česneku a strouhaného zázvoru, 1 lžíci oleje, šťávu ze 1/4 citrónu, trochu soli, 1-2 chilli papričky usekané najemno, 1 lžíci medu (pokud je marmeláda dost sladká, med nedávejte). 

Na přílohu: Dušenou basmati rýži. Do rýže můžete navíc přimíchat kousky čerstvé meruňky a posypat lístky koriandru.

Postup:

1) Všechny uvedené suroviny na marinádu promíchejte metličkou ve větší míse. Citron vyždímejte a slupku také přihoďte do marinády. Maso omyjte (pokud máte celá stehna, rozdělte je ještě na dva menší kousky.) Ostrým nožem udělejte v mase hluboké příčné zářezy. Do zářezů vetřete co nejvíc marinády (snažte se jí tam dostat co nejvíc). Maso pak důkladně obalte marinádou a nechte v chladu ležet přes noc.

2) Marinované maso přendejte na gril. Z marinády odeberte čtyři lžíce na potírání masa a zbytek vlijte do kastrůlku. Kuřecí kousky grilujte na středně rozpáleném grilu 20 minut z každé strany. Po pěti minutách vždy otočte a znova potřete marinádou. Hotové maso můžete ještě zabalit do grilovacího alobalu a nechat v teple dojít deset minut.

3) Marinádu, která zůstala v kastrůlku, zastříkněte trochou vody a pomalu povařte cca 20 minut do zhoustnutí. Pokud šťáva nezahoustne, můžete ještě přidat lžičku kukuřičného škrobu. Ke grilovanému kuřeti podávejte dušenou basmati rýži, lehce ji prolijte šťávou a posypte kousky čerstvé meruňky.


 
 
 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzMwNj