S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Koření jednodruhové » Amčur, mangový prášek TRS, 100g


        

Amčur, mangový prášek TRS, 100g

Amchur powder

skladem

 

Číslo produktu: 25
Výrobce: TRS
naše cena:
56 Kč

do košíku:
   

100g, Mangový prášek Amčur (Amchur)

Toto koření je vyrobeno ze sušených nevyzrálých plodů manga. Jeho chuť je ovocná sladko-kyselá a výrazně trpká.

Složení: jednodruhové koření Mango mleté Amčur. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Toto koření je vyrobeno ze sušených nevyzrálých plodů manga. Jeho chuť je ovocná sladko-kyselá a výrazně trpká.

Recept: Taštičky Samosa Punjabi

Předpis je na čtyři větší samosy

Těsto: 400g hladké mouky, 150 ml vody nebo mléka, 100g rozpuštěného másla, sůl.

Náplň: ½ šálku mraženého hrášku, 4 sladké brambory uvařené a rozmačkané, 1 zelená chilli paprička pokrájená na proužky, hrst čerstvého nasekaného koriandru. Lžička drceného česneku a lžička drceného zázvoru. Koření (množství cca 1 lžička od každého): mletá garam masala, mangový prášek amčur, mletý římský kmín.

1) Nejprve připravte těsto. Do mísy s vodou nebo mlékem přisypte mouku, promíchejte. Přidejte sůl, olej a rukama vypracujte pevné těsto. Těsto by nemělo příliš lepit, jeho konzistence je podobná našemu listovému těstu.

2) Na rozpáleném oleji nejdříve osmahněte římský kmín, přidejte utřený zázvor a česnek a společně opékejte. Přisypte pokrájené zelené chilli nebo pastu a turmerik. Krátce osmahněte a vmíchejte hrášek. Podlijte trochou vody a přikryté duste.

3) Až bude hrášek měkký, směs osolte a přidejte brambory a garam masalu. Pár minut společně poduste. V této fázi přidejte sušené mleté mango. Znovu promíchejte a na úplný závěr můžete přidat čerstvý koriandr.

4) Rozválejte připravené těsto a rozkrojte na čtyři stejné díly (trojúhelníky). Z každého dílu vytvarujte kornoutek – hrany, které budete spojovat, nejprve potřete vodou, těsto bude více lepit. Spojte hrany kornoutu a nechte si jej v levé ruce (jako kornout zmrzliny), bude se vám tak lépe plnit. Připravenou směs rozdělte na čtyři díly a každý kornout naplňte. Horní okraj samosy uzavřete zmáčknutím a podélným přehnutím. Samosy opečte na rozpáleném oleji ze všech stran a podávejte. Nejlepší jsou teplé, ale chutnají i studené. Můžete k nim připravit různé druhy dippů a omáček – vynikající je jogurtová rajta a chutney z manga, různé druhy pikles apod.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YzgxM