Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Cock, Thajská červená kari pasta, 400g
400g, Thajská kari pasta červená
Thajská červená kari pasta Cock je zárukou autentické nezaměnitelné chuti typické pro asijskou a zejména thajskou kuchyni. Červená kari pasta je vhodná k přípravě omáček, polévek, k masu, zelenině, nudlím apod.
Doporučený postup:
- Na lžíci rostlinného oleje opečte 50g červené kari pasty. Pak přidejte 1 hrnek (240ml) kokosového mléka.
- Přidejte 200g masa. Vše dobře promíchejte a krátce opečte.
- Vmíchejte ještě 1/2 hrnku kokosového mléka, 1/2 vody a přiveďte k varu.
- Vařte dokud maso není téměř měkké. Před dokončením přidejte 1 a 1/2 lžičky hnědého cukru, 100g zeleniny a vařte dokud maso i zelenina nejsou zcela měkké.
Složení: sušené červené chilli 28%, citrónová tráva, česnek, šalotka, galgant, koření: koriandr, kmín.
Země původu Thajsko. Skladujte v suchu a chladu.
Červená kari pasta je balená v sáčku vloženém do plastového kelímku (viz. obrázek). Po otevření sáčku přendejte zbývající kari pastu do kelímku, uzavřete a skladujte v lednici. Před otevřením není třeba kari pastu skladovat v lednici.
Thajské krevetové kari s ananasem
Potřebujete (2 porce): plechovka kokosového mléka, ½ hrnku vody, šťáva z půlky limetky, 8 oloupaných očištěných krevet (já použila velké tygří, ale do kari omáček se dávají krevety malé. Tygří krevety se více hodí na grilování), ½ hrnku čerstvého ananasu pokrájeného na kostky, ½ lžíce rybí omáčky, ½ lžíce hnědého cukru, 1-2 lžíce červené kari pasty (čím víc pasty, tím víc kari pálí – takže opatrně…), olej.
Postup:
1) Na mírně rozpáleném oleji opečte červenou kari pastu. Olej nesmí být moc horký, aby se pasta nespálila. Přidejte kokosové mléko, vodu a šťávu z limetky. Přiveďte k varu a vmíchejte krevety a ananas.
2) Vařte na mírný stupeň 20 minut. Dochuťte rybí omáčkou, oslaďte cukrem a podle potřeby ještě zakápněte limetkovou šťávou. Tato kari omáčka má být řidší, nevařte tedy do zhoustnutí. Podávejte s basmati rýží.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ