S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Sušené plody, ořechy, tamarind » Datle čerstvé Medjoul, 500g


        

Datle čerstvé Medjoul, 500g

Fresh dates Medjoul

skladem

 


0x
Číslo produktu: 1305
Výrobce: Pamir Food
naše cena:
119 Kč

do košíku:
   

500g, Datle čerstvé

Datle skladujte v suchu a chladu. Před konzumací nebo dalším zpracování je opláchněte pod tekoucí vodou.

Čerstvé ručně sbírané datle z Íránu. Bez konzervantů a cukru. Iránské datle mají vynikající sladkou ovocnou chuť a pevnou slupku.
Váha balení se může lišit +/- 50g v závislosti na obsahu vody datlí. Skladujte v chladu.

Ručně sbírané datle prvotřídní kvality. Na rozdíl od běžně dostupných datlí nejsou "lepivé", ale jejich slupka je krásně pevná. Mají přirozeně sladkou ovocnou chuť.

Tyto datle jsou určeny k přímé konzumaci nebo k dalšímu zpracování ve studené i teplé kuchyni. Z datlí můžete připravit sladké dezerty, zákusky nebo koktejly. Můžete je přidat do ovocných chutney a do omáček k masu (podobně jako švestky).

Datle jsou cenným zdrojem vitamínů A a B, železa, vápníku, mědi a draslíku. Navzdory sladké chuti datle nezvyšují hladinu cukru v krvi.

Pozdrav z ráje: Datlovo-ořechové bonbónky v kakaové slupce

Potřebujete: 1 hrnek vypeckovaných umytých datlí, 1 hrnek kešu ořechů. Hořké kakao a půlka mandle na ozdobu.

Postup: Datle a kešu nasypte do robotu a rozsekejte na hrubší pastu. Tvarujte kuličky, které obalte v hořkém kakau a navrch ještě vtlačte půlku mandle.

Datle jsou sami o sobě opravdu velmi sladké a hořké kakao s nimi příjemně kontrastuje. Těsto z daltí a kešu můžete ještě zakápnout trochou rumu.

Tvarování kuliček je samozřejmě nejjednodušší ale nemusíte se omezovat pouze na tento tvar. Těsto můžete vtlačovat i do formiček. Ideální jsou silikonová tvořítka na led nebo čokoládu, ze kterých jde pak hotový tvar snadno „vyloupnout“.

Můžete je na chvilku vložit do lednice a nechat zatuhnout. Půjdou pak od formiček lépe oddělit. Případně můžete použít klasické kovové formičky, které si předem vyložte potravinovou fólií a těsto vtlačujte do fólie. Snadno pak fólii i s hotovým tvarem z formičky vytáhnete.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTA0N