Úvod » Kari koření a garam masala » Indické koření na čočku, Shan Dal kari, 100g
100g, Koření na čočku, Dal kari
Směs indického kari koření na indické kari s čočkou. Doporučuji tuto směs koření na všechny luštěniny - černookou fazoli, černou čočku, cizrnu apod.
Složení: sůl,červené chilli, turmerik, černý pepř, římský kmín, koriandr, kardamom, zelený kardamom, česnek, zázvor, kopr, citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept – Indické kari s čočkou
Budete potřebovat: 200g čočky opláchnuté a namočené, 100g opláchnuté a namočené červené čočky, 1 nakrájená cibule, 3 nebo 4 stroužky utřeného česneku nebo hotové pasty, 2 pokrájená rajčata bez slupky a jadýrek nebo hotové v plechovce, 10 ks koření kari listky, přepuštěné máslo ghí nebo olej, směs koření na čočku Dal kari (množství podle chuti).
Jak na to: Cibulku nechte zesklovatět na másle, ztlumte teplotu a vmíchejte směs indického koření na čočku Dal kari a česnek. Krátce opečte a stále míchejte abyste směs koření nespálili. Přidejte čočku, rajčata, 6 šálků vody a vařte na mírném plameni, dokud čočka nezměkne. Podle chuti dosolte. Před podáváním vmíchejte lístky kari a nechte přejít varem. (Kari lístky můžete před vložením do kari ještě zlehka samostatně opéct na másle, zvýrazníte tak jejich chuť a aroma.)
NEJPRODÁVANĚJŠÍ