Úvod » Kari koření a garam masala » Kari koření na cizrnu, Shan Chana masala, 100g
100g, Koření na cizrnu (Chana Masala)
Směs indického koření na cizrnu. Toto koření je vhodné do všech indických kari s luštěninami (s cizrnou, fazolemi, žlutým hrachem apod.) Směs indického koření Chana masala patří k nejprodávanějším a nejoblíbenějším kořením na luštěniny.
Složení: sůl, cukr, římský kmín, černý pepř, červené chilli, hřebíček, kardamom, skořice, zelený kardamom, česnek, muškátový květ, muškátový oříšek, zázvor, citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Kari Chana masala
Potřebujete: 250g namočené a slité cizrny můžete použít už vařenou cizrnu z konzervy, 1 velkou najemno pokrájenou cibulku (nebo dvě menší), 175g přepuštěného másla ghí nebo oleje, 2 lžičky česnekovo-zázvorové pasty, špetku koření asafoetida, směs koření na cizrnu Chana masala, sůl.
Postup:
1) Slitou cizrnu uvařte do měkka – přiveďte k varu v dostatečném množství vody a cizrnu v ní vařte 15 minut na plném plameni. Přidejte směs koření na cizrnové kari, zmírněte plamen a vařte cizrnu doměkka. (Směs koření může začít hnědnout - není to na závadu). Pokud máte vařenou cizrnu z konzervy, tento bod vynechte, pouze upravte poměr koření ve druhém kroku.
2) Odděleně na rozpáleném ghee osmažte dozlatova cibulku. Přidejte česnek se zázvorem a všechno koření (asafoetidu a směs koření na cizrnu chana masala). Vše společně osmahněte, aby cibule natáhla vůni koření. K cibulce přidejte vařenou cizrnu. V případě potřeby přidejte trochu vody a duste ještě 5-10 minut. (Před podáváním nechte ale všechnu vodu vyvařit).
Před podáváním poprašte zeleným chilli a pokapejte citrónovou šťávou. Servírujte s indickými plackami Chapattis.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ