S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Sušené plody, ořechy, tamarind » Kešu ořechy zlomky, 400g


        

Kešu ořechy zlomky, 400g

Cashew crushed

skladem

 


0x
Číslo produktu: 1308
naše cena:
120 Kč

do košíku:
   

Kešu ořechy, zlomky 400g

Nesolené, nepražené kešu ořechy zlomky jsou vhodné pro přípravu pokrmů zejména asijské kuchyně i sladkých dezertů.

400g, Kešu ořechy zlomky 

Nesolené kešu ořechy jsou vhodné pro přípravu pokrmů zejména indické a asijské kuchyně, sladkých dezertů ale i domácích energetických tyčinek.

Složení: kešu ořechy zlomky. Může obsahovat stopy mandlí, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Vietnam.

Kešu ořechy se často používají k zahuštění omáček. Hrst ořechů rozmixujte s trochou vody v kuchyňském robotu na jemnou pastu. Vmíchejte ji do základu kari, krátce orestujte na tuku a přidejte ostatní ingredience.

Pokud kešu ořechy přidáváte do kari vcelku, opečete je na oleji nebo ghí hned v prvním kroku s celým kořením. Pak přidávávejte ostatní ingredience podle receptu. Kešu jsou máslově křehké a nasáknou do sebe všechny chutě koření.

Kešu ořechy můžete rozdrtit nebo namlít a použít je na přípravu sladkých nepečených korpusů na cheescaky nebo raw sladkosti. Výhoda je, že kešu nemají tak výraznou chuť jako jiné oříšky a natáhnou do sebe chutě ostatních ingrediencí. 

Kešu ořechy zlomky jsou vhodné i do směsi vašeho oblíbeného mussli nebo indické směsi "kish-mish".

Kešu ořechy obsahují mnoho vitamínů (D, E, B), prospěšných minerálů (železo, hořčíčk, draslík) a vlákninu. Kešu ořechy patří mezi potraviny, které dokáží zvýšit vnitřní tělesnou teplotu, proto se hodí jako součást svačiny zejména 
v chladných měsících.

Handi kebab - mleté kuřecí maso v jogurtovo-smetanové omáčce

Dnes mám pro vás velmi jednoduchý recept - omáčka z "jednoho hrnce", kam postupně doslova všechno naházíte a zamícháte. Zvlášť si připravíte kuřecí kebaby, které pak do lahodné omáčky ponoříte, aby se pořádně nasákly šťávou a všemi jejími chutěmi.

Na kari omáčku potřebujete (2-3 porce): 2 menší cibule pokrájené na velmi jemno, 1 větší sladké rajče rozsekané najemno, 1 kelímek smetany na vaření, 150gr hutného bílého jogurtu, 1 lžíce kešu ořechů, 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru, 6 prolisovaných stroužků česneku. Koření: 2-3 sušené nebo čerstvé chilli papričky (použila jsem 3 sušené chilli papričky pro jemnou pálivost), 1 vrchovatá lžíce sušených listů pískavice, (úsporná lžička mletého chilli - nedávala jsem), 1⁄2 lžičky kurkumy, 1⁄2 lžičky mleté garam masaly, lžička mletého koriandru, větší lžička mletého římského kmínu, 2-3 tobolky zeleného kardamomu, lžička soli, pár snítek čerstvého koriandru.

Zvlášť si připravte kuřecí kebaby

Na kebaby potřebujete: 1/2 kg mletého kuřecího masa, 1 celé vejce, 2 plátky nahrubo posekaného toastového chleba, 1 najemno usekanou chilli papričku (nemusí být), 1 menší lžičku čerstvého strouhaného zázvoru, 1 menší lžičku prolisovaného česneku, pár snítek usekaného čerstvého koriandru, pár snítek usekané čerstvé máty, sůl, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mleté garam masaly, 1 lžičku mletého římského kmínu. Dále pečící papír a olej na potírání.

Postup přípravy kebabů: Všechny uvedené ingredience jednoduše promíchejte. Z masové směsi tvarujte menší ploché kebaby (neboli karbanátky). Přendejte na pečící papír a horní stranu potřete olejem. Pečte v předehřáté troubě na 220°C. Po 15 minutách otočte, opět potřete trochou oleje a opečte i z druhé strany. Uchovejte stranou. Kebaby pak vmíchejte přímo do kari omáčky, aby se nasákly a zkřehly.

Postup přípravy kari omáčky: 1) Cibuli opečte na oleji do zlato-hněda. Trochu snižte teplotu a přilijte cca 1⁄2 sklenky horké vody. Promíchejte.Teplotu opět zvyšte (na stupeň 8) a vmíchejte chilli papričky, česnek a zázvor. Zprudka vyduste na tuk. Trvá to cca 10 minut. Teď už byste měli začít cítit nasládlou vůni opečené cibulky.

2) Přidejte všechno koření kromě listů pískavice. Tobolky kardamomu nejprve lehce rozmáčkněte. Koření zprudka orestujte a hned přidejte rajčata. Přisypte i kešu ořechy. Při vysoké teplotě opět vyduste na tuk. Zastříkněte trochou horké vody, osolte dle chuti (cca menší lžička soli) a zprudka duste na stupeň 6-7, dokud zcela nevymizí všechny syrové vůně (na množství cibule v tomto receptu to bude trvat cca 20 - 30 minut). Kontrolujte množství vody a vždy podle potřeby trochu doplňte.

3) Přidejte smetanu a listy pískavice. Nechte zlehka projít varem. Na závěr opatrně po lžících vmíchejte jogurt. Nechte ještě jednou krátce projít varem. Bílý jogurt se v omáčkách dost často sráží. Vyhnete se tomu tak, že do jogurtu nejdříve zašleháte lžičku kukuřičného škrobu. Místo škrobu můžete použít i cizrnovou mouku. Obě tyto přísady zabrání sražení jogurtu, i když jej budete dále vařit.

4) Do kari omáčky přidejte hotové kebaby a promíchejte. Kebaby můžete lehce "nalomit", aby dobře nasákly omáčku. Prohřejte a servírujte posypané čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí, kterými přímo z talíře nabíráte kousky křehkého masa a omáčky.

Zajímá vás víc? Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari Život s chutí kari - Kari s chutí života 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjAzO