Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na černou čočku, MDH Dal makhani, 100g
100g, Indické koření na černou čočku (Dal Makhani Masala)
Koření na indické luštěninové kari. Směs koření Dal makhani je vhodná zejména k černým mungo fazolkám pro přípravu tradičního pokrmu "Dal makhani", ale můžete ji použít i k mnoha dalším druhů luštěnin.
Složení: koriandr, červené chilli, sušené mango, cibulové vločky, černý pepř, sušený zázvor, sůl, skořice, česnekové vločky, muškátový oříšek, asafoetida, anýz, muškátový květ, hřebíček, zelený kardamom.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Luštěninové kari "Dal makhani"
Postup:
1) Přes noc namočte 150g černé čočky a 50g červené fazole. Před další přípravou sceďte. Luštěniny uvařte v nesolené vodě doměkka a několikrát seberte pěnu, která se utvoří na povrchu.
2) Odděleně osmahněte lžičku celého římského kmínu, přidejte najemnou pokrájenou cibulku a za stálého míchání několik minut společně opékejte. K cibulce přidejte 150g tomatového pyré (pyré můžete připravit z čerstvých rajčat nebo z plechovky. K rajčatovému pyré přidejte směs indického koření na černou čočku Dal Makhani. V případě potřeby přidejte trochu vody a nechte společně 10 minut povařit. Do rajčatové směsi přidejte vařené luštěniny a na mírném plameni pár minut společně promíchávejte. Přidejte 40g zakysané smetany nebo bílého jogurtu a 30g přepuštěného másla ghí. Krátce prohřejte a podávejte. Podávejte s basmati rýží nebo plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ