Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na cizrnu, MDH Chana masala, 100g
100g, Koření na cizrnu (Chana Masala)
Indické koření na cizrnu Chana masala je vhodné do všech druhů luštěninových kari. Směs koření Chana masala je vhodná zejména k cizrně, ale můžete ji použít i ke žlutému hrachu, fazolím apod.
Složení: koriandr, sůl, sušené mango, granátové jablko, chilli, římský kmín, dýňový meloun, černý pepř, černá sůl, řecké seno, hřebíček, máta, muškátový ořech, zázvor, skořice, bobkový list, kardamom, kmín, muškátový květ.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept na jednoduché Cizrnové kari
Pstup:
1) Namočte přes noc 250g cizrny. Na velké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo ghí nebo olej a osmažte dozlatova velkou jemně pokrájenou cibuli. Přidejte 2 pokrájená rajčata bez slupek a jadýrek, špetku koření asafoetida a směs indického koření na cizrnu Chana masala. Dobře promíchejte a několik minut společně opékejte.
2) Přidejte zcezenou cizrnu a dosolte. Nařeďte dostatečným množstvím vody, vmíchejte 1/2 lžíce jedlé sody a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni jednu hodinu, nebo dokud cizrna není zcela měkká.
Toto cizrnové kari podávejte s indickými plackami nebo s rýží. Cizrnové kari můžete připravit ze suché cizrny nebo zkrátit dobu vaření a použít již vařenou cizrnu z plechovky.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ