Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na hovězí s rýží, Shan Beef biryani, 75g
75g, Koření na hovězí maso (Beef Biryani Mix)
Tato směs koření na hovězí maso je vhodná pro přípravu masového kari, pilafu ale pikantně dochutí i domácí sekanou, karbanátky nebo paštiky. Indické koření Beef Biryani je úžasně aromatická směs koření se sušenými švestkami, řeckým senem a bobkovým listem.
Složení: sůl, červené chilli, sušené švestky, koriandr, česnek, cibule, turmerik, černý pepř, zázvor, bobkový list, řecké seno, kardamom, hřebíček, papain.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept - Hovězí Pilaf
Potřebujete: 1 kg hovězího masa s kostí pokrájeného na kostky, 750g kvalitní basmati rýže namočené ve vodě na 30minut, 1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka, 1 plnou lžíci česnekové pasty, 2 lžíce zázvorové pasty, hrst pokrájeného zeleného koriandru, 1 a ½ šálku přepuštěného másla ghí nebo oleje, směs koření na hovězí maso Beef biryani (originální indický recept počítá s celým balením, použijte ale množství podle vlastní chuti).
Postup:
1) Cibulku opečte na rozpáleném ghí dozlatova. Přidejte maso, česnek, zázvor a koření na hovězí maso. Pár minut za stálého promíchávání opékejte. Přilijte 7-8 hrnků vody a vařte přikryté na mírném plameni, dokud maso není měkké. Omáčky by mělo být přesně tři hrnky. Pokud máte méně, přidejte vodu. Pokud více, zvyšte plamen a nechte přebytečnou tekutinu odpařit.
2) Odděleně si připravte rýži. Uvařte ji v osolené vodě do poloměkka. Sejměte z plamene a zceďte. Do pekáčku nebo silnostěnné pánve na sebe navrstvěte hovězí kari a rýži. Rýži posypte koriandrem a případně turmerikem pro dobarvení. Přikryté dovařte na mírném plameni (nebo dopečte v troubě), dokud rýže i maso nejsou zcela měkké. Před podáváním promíchejte.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ