Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na rýži a pilaf, Shan Pilau biryani, 50g
50g, Koření na rýži a pilaf (Pilau Biryani Mix)
Indické koření na rýži biriani a pilaf můžete použít na jakoukoli směs rýže a zeleniny i do svého oblíbeného rizota.
Složení: sůl, česnek, zázvor, červené chilli, koriandr, turmerik, římský kmín, bobkový list, kardamom, skořice, carom, zelený kardamom, hřebíček, rýžová a kukuřičná mouka, černý kmín, potravinářské barvivo, screw pine,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Recept "Delhi Style Pilau"
Potřebujete: 500-750g masa pokrájeného na kostky (hovězí nebo jehněčí), 500-750g basmati rýže předem propláchnuté a namočené na 30 minut, 1-2 lžičky zázvorové pasty, 1-2 lžičky česnekové pasty, půlku velké cibule pokrájené na kolečka, 200g bílého jogurtu, 1/2 hrnku plnotučného mléka, 175g přepuštěného másla ghí nebo oleje, Směs Koření na rýži a pilaf - množství použitého koření záleží na požadované výsledné chuti, ale i druhu použitého masa (pro skopové doporučujeme více okořenit).
Postup: Směs Koření na rýži a pilaf rozmíchejte v 1-2 šálcích vody. Přidejte maso, česnek a zázvor. Přikryté vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké. Měl by Vám zbýt přibližně 1 šálek tekutiny (případně tedy během vaření dolévejte vodu). K masu vmíchejte jogurt (můžete nahradit zakysanou smetanou).
Odděleně si připravte basmati rýži. Do vařící osolené vody vsypte namočenou rýži. Vařte do poloměkka. Sejměte z plamene a promíchejte. Potom přidejte mléko. Na másle ghí opečte dozlatova cibulku.
Rýži přidejte k masu, nepromíchávejte. Maso ponechte vespod a navrch rovnoměrně rozetřete vstvu rýže. Poprašte turmerikem pro lepší zabarvení rýže a povrch posypte osmahnutou cibulkou. Přikryjte a vařte (nebo pečte v troubě), dokud rýže není zcela měkká. Před podáváním maso s rýží promíchejte.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ