Úvod » Mouky a tapioka » Kukuřičný škrob WeiKFiEld, 200g
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
200g, Kukuřičný škrob
Kukuřičný škrob je vhodný k zahušťování při pečení a smažení. K zahuštění omáček, polévek apod.
Složení: 100% kukuřičný škrob moučka. Země původu Pákistán. Skladujte v suchu a chladu.
Květáková polévka s křupavými pakorami
Rychlá květáková polévka, která vás nadchne křupavými do zlatova opečenými pakorami. Do základu polévky můžete přidat i čerstvou zelenou papričku. Přestože ji teď nepřidávám (kvůli synovi) polévka je i přesto velmi chutná a u nás doma patří k nejoblíbenějším.
Potřebujete: 1 menší květák, 2 cibule, menší lžičku kurkumy, menší lžičku mletého koriandru, sůl, zeleninový vývar, vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu, vrchovatou lžíci cizrnové mouky, 1/3 kelímku sladké smetany, máslo ghí.
Postup:
1) Jednu cibuli pokrájím nadrobno a opeču na ghí dozlatova. Zapráším kukuřičným škrobem, dobře promíchám. Přidám kurkumu a mletý koriandr, krátce opeču. Osolím a zaliji vývarem. Přidám květák rozebraný na menší růžičky a vařím 10 minut.
2) Z polévky vyndám 1/3 povařeného květáku, rozmačkám nahrubo. Druhou cibuli rozkrojím na půl a každou půlku ještě rozkrájím na tenké proužky. Proužky cibule smíchám s rozmačkaným květákem, osolím a zasypu cizrnovou moukou. V květáku i cibuli je dostatek vody, aby cizrnová mouka udělala lepivé těsto a vše spojila. Z těsta trhám menší kousky a opékám na oleji. Čím jsou pakory střapatější tím lepší :-) Hotové opečené pakory přendám na papírový ubrousek.
3) Květák, který zůstal v polévce, vařím doměkka. Dochutím pepřem, přidám trochu sladké smetany a vše rozmixuji dohladka. Pečené pakory uchovávám zvlášť a do polévky hodím vždy až před servírováním.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ