Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Naložený pikantní česnek, SWAD 300g
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
300g, Naložený pikantní česnek
Pikantní česnek naložený ve směsi rostlinného oleje a indického koření. Můžete ho použít jako ingredienci nebo samostatně. Vhodný k masu, zelenině, do marinád, studených salátů, na toasty apod. Středně pálivý.
Složení: česnek, rostlinný olej, voda, sůl, červené chilli, hořčice, řecké seno, římský kmín, koriandr, asafoetida, octová kyselina, sodium benzoate.
Po otevření vydrží čerstvé až tři měsíce. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.
Nakládané sýry v indické pikantní čalamádě
Potřebujete: čistá zavírací sklenice o objemu 250ml, 120g plísňového sýru pokrájeného na kostky (může být Hermelín), 2-3 lžičky indické pikantní čalamády "pickles", hrnek olivového oleje. Na nakládané sýry nejčastěji používám tyto dvě čalamády: česnekovou, která je opravdu velmi výrazná, pikantní a silně vonící česnekem. Této čalamády stačí na jeden sýr jen dvě lžičky. A čalamádu míchanou, která je sladší, má lehce ovocnou příchuť a ostré koření je tu příjemně vyvážené s ovocem a zeleninou.Této čalamády doporučuji 3 lžičky.
1) Na dno skleničky dejte půlku množství čalamády, nařeďte lehce olivovým olejem. Vedle v misce promíchejte druhou půlku čalamády s nakrájeným sýrem. Sýr dobře obalte a přendejte do sklenice. Zalijte olivovým olejem.
2) Sklenicí lehce zatřeste, aby se uvolnil vzduch. Nakládané sýry nechte stát 3 dny v pokojové teplotě a pak přemístěte do lednice, kde je nechte další dva až tři týdny.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ