Úvod » Koření jednodruhové » Římský kmín mletý TRS,100g
100g, Jeera Cumin Powder
Římský kmín má silnou kořeněnou vůni a výraznou lehce nahořklou zemitou chuť.
Složení: jednodruhové koření Římský kmín mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněným sýrům a do různých druhů čalamád.
Grilované kebaby s indickým kořením
Potřebujete: 500g mletého masa, šťáva z ½ citrónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky utřeného česneku, 2 cm čerstvého zázvoru jemně strouhaného, 1 lžička green chilli pasty, 2 lžíce pokrájeného čerstvého koriandru, ½ lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky mleté garam masaly, 1 lžička soli. Dále potřebujete bambusové špejle namočené několik hodin v citrónové vodě.
Postup: Ze všech uvedených surovin vypracujte těsto. Tvarujte masové koule velikosti golfového míčku, které napichujte na bambusové grilovací špejle a rukou vytvarujte podlouhlý kebab. Vrchní stranu každého kebabu potřete olejem a dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 10 minut a pak kebaby otočte. Znova potřete olejem a grilujte dalších 10-15 minut. Podávejte se zeleninou, plackami čapátí a mátovým čatní.
Mátové čatní: 2 lžičky koncentrátu smíchejte se sladkou smetanou a lžící bílého jogurtu. Před podáváním vychlaďte. Místo sladké smetany můžete použít i zakysanou smetanu a mírně dosladit hnědým cukrem. Toto mátové čatní je vhodné ke všem grilovaným masům a zelenině.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ