Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
500g, Rosecoco fazole 500g (Rosecoco beans)
Mramorově růžové fazole mají velmi výraznou plnou chuť. Jsou vhodné do kari, dušené zeleniny, zeleninovo-masových směsí nebo do polévek.
Složení: Rosecoco fazole. Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.
Tyto fazole před vařením namočte alespoň na 12 hodin. Vodu slijte, fazole propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a uvařte v nesolené vodě doměkka. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, seberte ji naběračkou. Fazole Rosecoco vařte cca hodinu a půl. Správně uvařené fazole nemusíte téměř kousat, snadno je rozmáčknete vidličkou.
Fazole mají vysoký podíl rozpustné vlákniny, která pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Obsahují mnoho minerálních látek a díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné i při potížích s vysokým krevním tlakem.
V kombinaci s obilninami dodávají tělu vysoce kvalitní proteiny, které představují zdravou alternativu k masu nebo jiným živočišným proteinům.
Kari ze dvou druhů fazolí
Potřebujete: 2 druhy fazolí uvařených doměkka (např. bílé fazole, černooké fazole apod.) - od každého druhu cca 1 hrnek (v suchém stavu), přepuštěné máslo ghí, římský kmín celý, lžíci směsi indického koření na fazole, ½ lžičky koření amčur, špetku koření asafoetida, ½ lžíce mletého koriandru, 1 lžička mletého koření garam masala, plechovku krájených rajčat, 2 lžičky zelené chilli pasty, sůl a turmerik, jemně pokrájenou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku a stejné množství zázvoru, čerstvé listky koriandru na posypání.
Postup:
1) Na přepuštěném másle ghí opečte lžičku římského kmínu. Přidejte pokrájenou cibuli a na nízkou teplotu několik minut opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor a po chvilce i česnek, zelené chilli a asafoetidu. Stále promíchávejte a opékejte. Přidejte rajčata a pět minut poduste.
2) Vmíchejte všechno sypké koření: směs koření na fazole, amčur, koriandr, garam masalu, turmerik a sůl. Promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Zalijte menším množstvím vody a omáčku vařte 30 minut. Můžete podle potřeby dolít vodu, ale před koncem nechte přebytek vyvařit. Na závěr vmíchejte vařené fazole a prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ