S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Luštěniny » Rosecoco fazole, 500g


        

Rosecoco fazole, 500g

skladem

 


0x
Číslo produktu: 680
Výrobce: TRS
naše cena:
59 Kč

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

500g, Rosecoco fazole 500g (Rosecoco beans)

Mramorově růžové fazole mají velmi výraznou plnou chuť. Jsou vhodné do kari, dušené zeleniny, zeleninovo-masových směsí nebo do polévek.

SloženíRosecoco fazole. Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Tyto fazole před vařením namočte alespoň na 12 hodin. Vodu slijte, fazole propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a uvařte v nesolené vodě doměkka. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, seberte ji naběračkou. Fazole Rosecoco vařte cca hodinu a půl. Správně uvařené fazole nemusíte téměř kousat, snadno je rozmáčknete vidličkou.

Fazole mají vysoký podíl rozpustné vlákniny, která pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Obsahují mnoho minerálních látek a díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné i při potížích s vysokým krevním tlakem.

V kombinaci s obilninami dodávají tělu vysoce kvalitní proteiny, které představují zdravou alternativu k masu nebo jiným živočišným proteinům.

Kari ze dvou druhů fazolí

Potřebujete: 2 druhy fazolí uvařených doměkka (např. bílé fazole, černooké fazole apod.) - od každého druhu cca 1 hrnek (v suchém stavu)přepuštěné máslo ghí, římský kmín celý, lžíci směsi indického koření na fazole, ½ lžičky koření amčur, špetku koření asafoetida, ½ lžíce mletého koriandru, 1 lžička mletého koření garam masala, plechovku krájených rajčat, 2 lžičky zelené chilli pasty, sůl a turmerik, jemně pokrájenou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku a stejné množství zázvoru, čerstvé listky koriandru na posypání.

Postup: 

1) Na přepuštěném másle ghí opečte lžičku římského kmínu. Přidejte pokrájenou cibuli a na nízkou teplotu několik minut opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor a po chvilce i česnek, zelené chilli a asafoetidu. Stále promíchávejte a opékejte. Přidejte rajčata a pět minut poduste.

2) Vmíchejte všechno sypké koření: směs koření na fazole, amčur, koriandr, garam masalu, turmerik a sůl. Promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Zalijte menším množstvím vody a omáčku vařte 30 minut. Můžete podle potřeby dolít vodu, ale před koncem nechte přebytek vyvařit. Na závěr vmíchejte vařené fazole a prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Y2MyYm