S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Koření jednodruhové » Skořice celá, 50g


        

Skořice celá, 50g

Whole cinamone

skladem

 


0x
Číslo produktu: 2100101
Výrobce: TRS
naše cena:
45 Kč

do košíku:
   

50g, Skořice celá 

Toto voňavé mírně sladké koření se používá hlavně do dezertů, pečiva a teplých nápojů. V mezinárodní kuchyni se ale skořice přidává i k masům (nejčastěji jehněčímu a zvěřině)nikoli pro doslazení, ale posílení chuti.   

Složení: jednodruhové koření Skořice celá. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Kuřecí paličky s pečenými brambory

Na marinádu: 4 kuřecí paličky (případně kuřecí prsa), 1/2 střední cibule pokrájené najemno, velký kelímek bílého jogurtu, vrchovatá lžička strouhaného zázvoru, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžč mletého koření garam masala, 1 lžč mleté kurkumy, sůl, 1/2 lžč mletého chilli (množství chilli uzpůsobte svým možnostem a chuti - případně vynechte a nahraďte sladkou mletou paprikou).

Na kari omáčku: 4 menší brambory, 1 cibuli nakrájenou na tenké proužky, 1cm strouhaného zázvoru, 3 podrcené stroužky česneku, 2-4 chilli papričky (množství upravte dle chuti), 1 bobkový list, 3 hřebíčky, 4 tobolky zeleného kardamomu (předem lehce rozevřete), čerstvý mletý pepř, 1 cm celé skořice, čerstvý koriandr na závěr.

Postup:

1) V mase udělejte hluboké zářezy - případně řízky nakrájejte na větší kousky. K cibuli přidejte koření, sůl a jogurt. Vše dobře promíchejte. Maso vložte do marinády a nechte přes noc.

2) Brambory oloupejte a na větším množství tuku opečte ze všech stran dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjměte z tuku a prozatím odložte na savý papír. Do stejného tuku hoďte celé koření (bobkový list, kardamom, hřebíček a skořice). Koření krátce orestujte a přisypte cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidejte česnek, zázvor a celé chilli. Opékejte dokud cibule není zlatohnědá.

3) Přidejte maso včetně marinády. Na vyšší teplotu vyduste na tuk (trvá to cca 10 - 15 minut). Někdy v polovině maso otočte. Osolte dle chuti, přidejte čerstvý pepř. Zastříkněte vodou, přiklopte a duste na nižší stupeň cca 1 hodinu. Po hodině přidejte trochu vody, abyste měli dostatek šťávy a přisypte opečené brambory.

4) Vařte další půl hodinu nebo dokud maso i brambory nejsou zcela měkké. Vyzkoušejte, zda jde maso dobře od kosti. Hotové jídlo posypte čerstvým koriandrem.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OWEwYjFiZD