Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Tandoori kari pasta Patak’s, 250ml
250ml, Tandoori kari pasta Patak’s
Jemně pikantní přísada, které dominuje chuť tamarindu, koriandru a římského kmínu. Vynikající (nejen) pro grilování a barbecue masa i zeleniny.
Složení: voda, zázvor, tamarind, sůl, sušený česnek, koriandr, římský kmín, octová kyselina, koření (obsahuje hořčici), potravinářské barvivo (E163, E122, E129), kyselina mléčná. Může obsahovat stopy ořechů.
Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Kuře v krémové omáčce
Na marinované maso potřebujete: 450g kuřecího masa na kostky, 2 lžíce Pasty Tandoori, 2 lžíce tučného bílého jogurtu, 1 lžíce česneková pasta, 1 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku: rostlinný olej, malá cibulka jemně pokrájená, 3 střední pokrájená rajčata, 100ml tučné smetany, 2 lžíce cukru, 1 lžíce pokrájeného čerstvého koriandru (nebo nahraďte petrželkou), 100ml vody, 2 lžíce másla ghí, kari pasta Patak’s Tikka masala, 1 lžička koření kari mild madras.
Postup:
1) Smíchejte jogurt, pastu tandoori, olej a čensek. Ve směsi marinujte kuřecí maso alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).
V předehřáté troubě upečte marinované kuřecí kousky při 200°C cca 25-30 minut (dokud není maso měkké).
2) Zvlášť si připravte omáčku: Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibulku. Přidejte do ní pastu Tikka Masala a dvě minuty povařte. Pokud se bude omáčka lepit, přilijte trochu horké vody.Přidejte krájená rajčata, cukr a máslo. Dolijte vodu. Přikryté vařte dalších dvacet minut. Do omáčky přendejte opečené kuře a chvilku společně povařte. Vmíchejte smetanu a dle potřeby osolte. Před podáváním ozdobte koriandrem.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ