S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Mouky a tapioka » Tapioka perly, 500g


        

Tapioka perly, 500g

Tapioca pearls

skladem

 


0x
Číslo produktu: 520
Výrobce: TRS
naše cena:
59 Kč

do košíku:
   

500g, Tapioka perly 

Složení: tapiokový škrob ve formě kuliček. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných kuliček. Tapiokové perly jsou zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tukůTapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Z tapiokových perel připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti, bubble tea, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo krém do ovocných koláčů. Tapioku můžete též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením.  

Tapiokové perly obsahují vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B.

Tapioka je poměrně kalorická a velmi rychle a nadlouho vás zasytí. 

100g tapioky obsahuje přibližně 350 kalorií. Stejné množství dále obsahuje 88g sacharidů, 0,19g bílkovin, 0,02g tuku, 1mg hořčíku, 1,58mg železa a 0,1mg manganu. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

Perfektní prosincový dezert z tapioky (pro vápník, železo, vitamín B a hořčík), kokosového mléka (pro vápník, magnesium a draslík) s horkými jablíčky (pro vánoční atmosféru) a kešu v karamelu (čistě pro moje potěšení). Tapiokový puding s vůní horkých jablek a vánočního koření dodá tělu potřebné živiny, zasytí, zahřeje a navodí tu správnou atmosféru. 

Na 4 porce potřebujete: 1/2 hrnku tapiokových perel (hrnek = 250ml), 1 plechovku kokosového mléka, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce agáve sirupu (třtinového cukru nebo medu), 2 velká jablka bez slupek a jádřinců pokrájená na kostky, 3 hřebíčky, 3/4 lžičky mleté skořice, malý kousek anýzu, trocha třtinového cukru, 1 lžíci přepuštěného másla ghí.

Dále potřebujete: Kešu ořechy a hnědý cukr v poměru: 1 díl kešu na 1/2 dílu cukru.

Postup: 

1) Tapiokové kuličky nasypte do mísy. Přidejte kokosové mléko, vodu a sladidlo (cukr, sirup nebo med). Nechte namočené přes noc. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 10 - 15 minut. Míchejte stále - a odspodu! Tapioka se lepí na dno hrnce a želíruje. Cca po 10 minutách, začne puding houstnout, stáhněte a nalijte do připravených misek. (Tapioka po vychladnutí ještě lehce zhoustne, nevařte ji proto úplně do tuha).

2) Vedle v kastrůlku nechte rozpustit ghí a zlehka opečte celé skoření (badyán a hřebíček). Přisypte nakrájená jablíčka, cukr a mletou skořici. Vše zakápněte trochou vody a poduste 10 - 15 minut.

3) Na pánev nasypte kešu a hnědý cukr. Pomalu zahřívejte a STÁLE míchejte. Jak cukr karamelizuje stále prohazujte obracečkou kešu a karamel, aby se vše pěkně obalilo. Nepřestávejte míchat - karamel a kešu se okamžitě připeče k pánvi. Hotové kešu obalené karamelem vyklopte na pečící papír, kde je nechte vychladnout a proschnout.

4) Tapiokový puding podávejte s vrstvou teplých jablíček a karamelovými kešu.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YjUzOWI