Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Thajská kari pasta zelená, 400g
400g, Thajská kari pasta zelená (Green curry paste)
Zelená kari pasta přímo od thajského výrobce je zárukou autentické nezaměnitelné chuti typické pro asijskou a zejména thajskou kuchyni. Zelená kari pasta je vhodná k přípravě omáček, polévek, k masu, zelenině, k rybám a mořským plodům, nudlím apod.
Zelená kari pasta je díky vyššímu podílu chilli a přidanému koření pikantnější a chuťově výraznější než kari pasta červená. Neobsahuje umělá barviva a konzervanty.
Zelená kari pasta je díky vyššímu podílu chilli a přidanému koření pikantnější a chuťově výraznější než kari pasta červená. Neobsahuje umělá barviva a konzervanty.
Složení: zelené chilli 31%, česnek 20%, citrónová tráva 21%, česnek 18,5%, sůl 12,5%, kořen galangal (modrý zázvor) 8,5%, krevetová pasta 4% (krevety 83%, sůl), kůra z kafrových limet 2%, koriandr 1%, pepř 0,5%, římský kmín 0,5%, turmerik 0,5%.
Země původu Thajsko. Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce: Theppadungporn Coconut Co., Ltd.
Zelená kari pasta je balená v sáčku vloženém do plastového kelímku (viz. obrázek). Po otevření sáčku přendejte zbývající kari pastu do kelímku, uzavřete a skladujte v lednici. Před otevřením není třeba kari pastu skladovat v lednici.
Doporučený postup:
- Na lžíci rostlinného oleje opečte 50g červené kari pasty. Pak přidejte 1 hrnek (240ml) kokosového mléka.
- Přidejte 200g masa. Vše dobře promíchejte a krátce opečte.
- Vmíchejte ještě 1/2 hrnku kokosového mléka, 1/2 vody a přiveďte k varu.
- Vařte dokud maso není téměř měkké. Před dokončením přidejte 1 a 1/2 lžičky hnědého cukru, 100g zeleniny a vařte dokud maso i zelenina nejsou zcela měkké.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ