1KG Třtinový cukr mletý
Přírodní hnědý cukr mletý je vhodný zejména do pečení. Použít ho však můžete všude jako alternativu k bílému rafinovanému cukru. Třtinový cukr Heera pochází z indických plantáží, čištěný a balený je v Anglii.
Složení: Třtinový cukr mletý. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Skladujte na chladném suchém místě. Chraňte před přímým slunečným zářením a výraznými vůněmi.
Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí
Potřebujete: 400g červené řepy, 3 vejce (žloutky a bílky oddělené), 150g rýžové mouky, 80g cukru moučka, 30ml rostlinného oleje, 2 lžíce jogurtu, 3 lžičky kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého chilli, hrst kešu ořechů a cca poloviční množství čokolády nalámané na kousíčky.
Postup:
1) Řepu oloupejte, nákrájejte na kostky a vařte v nesolené vodě cca 45 minut. Doměkka uvařenou řepu slijte a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou hmotu. K vychladlé řepě postupně přimíchejte žloutky, olej a jogurt.
2) Vedle v míse smíchejte všechny sypké ingredience: koření, prášek do pečiva, mouku, kakao a cukr. Sypkou směs postupně přidejte k řepovému pyré, promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Nakonec přisypte kešu s čokoládou a opatrně zašlehejte tuhý sníh z bílků.
3) Těsto vlijte do dortové formy nebo menšího pekáčku vyložené pečícím papírem. Pečte pomalu asi 40 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout ve formě, nevyklápějte. Hotový perník můžete posypat moučkovým cukrem.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ