Úvod » Specialitky v konzervě » Vařené fazole černé oko, 400g
400g, Vařené fazole černé oko ve slaném nálevu (Black eye beans)
Složení: fazole černé oko, voda, sůl.
Prémiová kvalita. Lze skladovat v pokojové teplotě. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 24 hodin.
Produkt je vyroben a balen v továrně, která zpracovává ořechy a sezamová semínka - může obsahovat jejich stopy.
Fazole černé oko, nebo-li "černooká" fazole původně pochází z Afriky. V některých částech USA připravují fazole černé oko na nový rok, aby zajistily přísun peněz po celý rok (podobně jako naše novoroční čočka.) Fazole černé oko má oproti červeným fazolím jemnější máslovější chuť. Fazole ve slaném nálevu je již připravena pro okamžitou konzumaci a není nutné ji dále vařit.
Fazole ve slaném nálevu je již připravena pro okamžitou konzumaci a není nutné ji dále vařit. Ulehčíte a urychlíte si tak práci s namáčením a vařením. Fazole slijte a v sítu opláchněte pod tekoucí vodou. Můžete je vmíchat do kari omáčky, jiné hotové omáčky nebo podávat jen s kečupem.
Fazole černé oko můžete dochutit základním indickým kořením: koriandrem, kurkumou, římským kmínem a garam masalou nebo již některou z připravených směsí. K fazolím černé oko se hodí zejména směs koření z naší nabídky Rajmah masala.
Fazole mají vysoký podíl rozpustné vlákniny, která pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Obsahují mnoho minerálních látek a díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné i při potížích s vysokým krevním tlakem.
V kombinaci s obilninami dodávají tělu vysoce kvalitní proteiny, které představují zdravou alternativu k masu nebo jiným živočišným proteinům.
Pomazánka z fazole černé oko
Potřebujete: 1 plechovku fazolí, ½ hrnku pekanových ořechů, 2 plné lžičky mletého česneku, 1 lžíci citronové šťávy , 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 plnou lžičku mleté papriky, sůl, olivový olej.
Postup: V robotu nejdříve rozsekejte ořechy najemno. Pak přidejte zcezené a okapané fazole a všechny ostatní ingredience kromě soli a citronové šťávy. Vše rozmixujte na jemnou hladkou pastu. Hotovou pomazánku osolte a zakápněte citronovou šťávou. Můžete přidat olivový olej podle potřeby. Dejte vychladit v uzavřené nádobě.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ