Úvod » Mouky a tapioka » Celozrnná mouka atta na čapátí 5kg
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat. Skladem je Celozrnná mouka atta na čapátí Aashirvaad, 5kg
5kg, Indická mouka atta na čapátí
100% pšeničná jemně mletá celozrnná mouka vhodná pro přípravu indických placek čapátí.
Složení: celozrnná pšeničná mouka. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.
100% pšeničná mouka vhodná pro přípravu indických placek čapátí je přirozeně sladká a velmi dobře se s ní pracuje. Díky technologii zpracování, která kopíruje tradiční techniku mletí mouky - tedy svislé drcení zrnek kamenným válečkem, je lepek i škrob rozštěpen na menší částečky. V důsledku toho je mouka atta sladší, než běžné pšeničné mouky a těsto velmi dobře lepí a netrhá se.
S attou se velmi dobře pracuje, snadno zpracujete pevné těsto, které se netrhá. Ideální je pro přípravu placek, ale využijete ji i při kváskovém pečení - část běžné mouky nahraďte attou. Těsto je vláčnější a chléb chuťově lahodnější.
Celozrnné indické placky čapátí si v našem obchodě můžete také koupit již hotové.
Indické placky čapátí
1. Smíchejte indickou mouku atta se špetkou soli, vodou a olejem v poměru: 1 hrnek mouky, 1/4 hrnku vody, 1 lžíce oleje. Ingredience přidávejte po troškách a těsto propracujte rukama. Nesmí se drolit ani lepit. Pokud se těsto drolí nebo lepí na ruce, přidejte raději více oleje než mouky.Těsto nechte hodinu v chladu odpočinout.
2. Z těsta vytvarujte kuličky, lehce je rozmáčkněte a vyválejte. Přímo na každou kuličku můžete ještě přidat trochu oleje. S moukou raději opatrně... Znovu zpracujte rukama (v téhle fázi zkuste napodopit "pizzaře" - placku protahujte a pohazujte. Pokud ji jen rozválíte válečkem, bude tvrdá jako prkno). Placka musí být rovnoměrně silná.
3. Pečte nejlépe na suché pánvi (nedoporučuji telfon) případně přidejte pár kapek oleje. Pánev musí být rozehřátá na maximum, každou stranu placky opékejte maximálně 20 vteřin, jinak bude vysušená. Při opékání druhé strany placky ji lehce stlačte srolovanou utěrkou. Placka se nafoukne.
4. Po sundání z pánve čapátí rychle potřete kostičkou másla. Placky Vám zabalené v čisté utěrce vydrží i několik dní.
Co je dobré vědět:
Čapátí se opékají na pánvi, která musí být rozpálená na maximum a držet stále stejnou teplotu. Proto je rozdíl pokud placky opečete na sklokeramické desce (případně indukční) nebo na plynovém sporáku. Z plynového sporáku jsou placky vždy lepší - nejsou vysušené delší dobou opékání. Ideálního výsledku docílíte, pokud máte plynový sporák a speciální železnou pánvičku tawa.
Další recepty s celozrnnou moukou atta, najdete na našem blogu:
Placky čapátí plněné camembertem
Mrkvánky z celozrnné mouky atty
NEJPRODÁVANĚJŠÍ