S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Placky čapátí plněné sýrem camembert

09.06.2023

Placky čapátí plněné sýrem camembert

Placky čapátí patří k mým nejoblíbenějším přílohám. Čapátí jsou ale vynikající i plněné. Pak je podávám samostatně jen s rajtami nebo čatní, krájenou čerstvou zeleninou nebo salátem. Plněné čapátí jsou vhodné jako vydatnější svačina nebo večeře.

Potřebujete:

Na čapátí: 300gr celozrnné pšeničné mouky atty, lžička soli, lžíce oleje, 150 ml vlažné vody. Na náplň: 125gr najemno pokrajeného camembertu, hrst usekaného čerstvého koriandru, čerstvouv najemno pokrájenou chilli papričku. 

Postup:

1) Smíchejte mouku attu, sůl, olej a cca 150 ml vlažné vody. Rukou vypracujte pevné nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu mouky tak, aby těsto bylo nelepivé a dobře se s ním pracovalo. Potřete vrstvičkou oleje a nechte stranou.

2) Do misky dejte najemno pokrájený camembert, přidejte koriandr, chilli papričku a promíchejte. Těsto rozdělte na šest dílků. Každý díl rozválejte do kruhu (o průměru dezertního talířku). Do takto připravené placky vložte vrchovatou lžíci náplně a hořejší okraje placky spojte "do měšce" tak, abyste náplň uzavřeli.

3) Lehce podsypte moukou a rozválejte zhruba do stejné velikosti původní placky (plněné placky bývají o něco menší než klasické čapátí. Na výšku jsou silnější).
Na rozdíl od klasických čapátí, každou plněnou placku opékejte na troše oleje. Nejlépe když si před vložením každé placky potřete pánev jen malou vstvičkou oleje. Opečte do zlatohněda z jedné strany. Otočte a opečte z druhé strany. Podávejte nejlépe ještě teplé s rajtami, čatní a zeleninou.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NWJhN