S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na jehněčí pilaf, Shan Sindhi biryani, 65g


        

Koření na jehněčí pilaf, Shan Sindhi biryani, 65g

Sindhi biryani mix, Shan

skladem

 


0x
Číslo produktu: 370
Výrobce: Shan Foods
naše cena:
46 Kč

do košíku:
   

65g, Koření na jehněčí pilaf (Sindhi Biryani Mix)

Koření na rýžový pilaf s jehněčím masem.

Složení: sůl, červené chilli, sušené švestky, paprika, koriandr, turmerik, římský kmín, skořice, hřebíček, černý pepř, zázvor, černý kmín, fenykl, carom, kardamom, screw pine, papain,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil, sušená papaya.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Recept: Jehněčí pilaf Sindi Biryani

Potřebujete:
500-750g jehněčího masa i s kostí pokrájeného na menší kostky (můžete nahradit hovězím masem)
500 - 750g basmati rýže (propláchnuté a namočené ve vodě na 30 minut 
zakysanou smetanu nebo bílý jogurt - půl šálku
rajčata – 3 střední pokrájená na kolečka
brambory - 3-4 střední, rozpůlené a oloupané
cibule - 2 střední, nakrájené na tenká kolečka
2 lžíce zázvorové pasty a 1 lžíci česnekové pasty 
1-2 lžičky zeleného chilli 

čerstvý posekaný koriandr nebo petrželku - 1 hrst , 1- 1½ šálku přepuštěného másla ghí a
směs Koření na jehněčí pilaf.


Postup:  

1) Cibulku opečte na přepuštěném másle ghí dozlatova. Přisypte maso, česnek, brambory a společně opékejte 10 minut. Vmíchejte směs Koření na jehněčí pilaf, jogurt, zázvor, zelené chilli a dále opékejte ještě  dalších 5 minut.

2) Do směsi vlijte 2 sklenky vody. Přikryté duste na mírném plameni, dokud maso není téměř měkké. Mělo by vám ještě zbýt asi 2 šálky omáčky. (Pokud máte méně, přidejte vodu).  Vařené maso přendejte do většího hrnce, přidejte rajčata, koriandr a přikryté vařte na mírném plameni 10 minut.

3) Odděleně v osolené vodě uvařte namočenou rýži do poloměkka. Sceďte. Rýži navršte na maso, nepromíchávejte a přikryté vařte na mírném plameni, dokud rýže i maso nejsou zcela měkké. Před podáváním promíchejte. Hotovou směs můžete ještě posypat osmaženou cibulkou.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MWM5Y