Úvod » Specialitky v konzervě » Loupaná rajčata v tomatovém nálevu Novi, 400g
400g, Loupaná rajčata v tomatovém nálevu od výrobce Novi
Rajčata prémiové kvality v nálevu pro přípravu chutných polévek, omáček k masům i těstovinám, náplním do slaných koláčů apod.
Složení: loupaná oválná rajčata, tomatová šťáva, sůl, kyselina citrónová E330.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Itálie.
Červená polévka z italských rajčat s bylinkovou bagetou
Potřebujete: 1 plechovku loupaných italských rajčat, 1 rajský protlak, olivový olej, 1 střední cibuli, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, hnědý cukr, čerstvou bazalku, tymián. K podávání: 2 velké bagety
1) Na mírně rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli. Vmíchejte česnek a krátce orestujte. Jakmile je cibulka zlatohnědá, přidejte plechovku rajčat (i se šťávou), hrnek vody, rajský protlak, plnější lžičku tymiánu, lžíci hnědého cukru, sůl a pepř. Přiklopené vařte 15 minut a pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
2) Rajčatovou polévku podle chuti dosolte a zakápněte troškou olivového oleje. Před podáváním přidejte do polévky pokrájené lístky čerstvé bazalky a ještě zakápněte olivovým olejem. K polévce doporučuji podávat rozpečenou bagetu:
3) Velkou francouzskou bagetu podélně rozkrojte napůl. Na hřbetě bagety udělejte příčné zářezy - nedokrajujte až dolů, bageta musí stále držet pohromadě. Potřete směsí oleje, česneku a usekané čerstvé bazalky. Směs vetřete i do zářezů. Zabalte do alobalu a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Alobal pak rozevřete a bagetu ještě pár minut opékejte, aby okraje zezlátly.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ