S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Domácí pistáciové mléko

08.04.2022

Domácí pistáciové mléko

Potřebujete: 1 hrnek loupaných neslazených pistácií, 2-3 hrnky vody rozdělené na tři díly, špetka soli.

Postup: 

1) Pistácie namočte do 1 hrnku vody na 8 hodin nebo přes noc. Vody dejte dostatek, protože pistácie ji hodně nasáknou.

2) Pistácie zceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přendejte do stolního mixéru a umixujte s jedním hrnkem čisté vody na hladké hutné pyré. Přidejte poslední díl vody (cca 0,5 - 1 hrnek nebo dle potřeby) a znova mixuje několik minut dohladka. Přideje špetku soli.

Pistáciové mléko můžete použít přímo nebo před další přípravou zcedit přes jemné plátýnko - záleží jak máte výkonný mixér a zda je umixovaná hmota opravdu jemná a bez "drobečků". Pistáciové mléko skladujte v lednici a spotřebujte do tří dnů. Je normální, že se vytvoří sedlina. Proto před použitím mléko dobře protřepejte.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YjQwZ