S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma » Zeleninová kari, vegetariánská jídla

Zeleninová kari, vegetariánská jídla

Bramborové placičky Aloo tikka

06.06.2022

Bramborové placičky Aloo tikka

Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté...

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

10.04.2022

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených...

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

08.04.2022

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

Potřebujete: 1 lilek pokrájený na kolečka, sůl a kurkuma na potření lilku. Na zahuštění omáčky: hrst kešu...

Aloo ghobi s lilkem

07.04.2022

Aloo ghobi s lilkem

V horkém letním počasí to chce něco rychlého a lehkého. Skvělým tipem je i toto indické kari „Aloo ghobi.“...

Okra v tomatové omáčce

06.04.2022

Okra v tomatové omáčce

Potřebujete: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat, 1 lžíce cukru, 2-3...

Zeleninové „Sabzi“

03.04.2022

Zeleninové „Sabzi“

Na 2 porce potřebujete: 1/2 květáku, 1 velkou (až obří) bramboru, 2 hrnky čerstvých špenátových listů,...

Okra s kurkumou

02.04.2022

Okra s kurkumou

Tento úžasně jednoduchý recept mám od naší zákaznice Vlaďky. Vlaďka se do indické kuchyně zamilovala...

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

01.04.2022

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

Potřebujete: 4 střední brambory, 1/2 šálku cizrny, máslo ghí nebo olej (já dávám ghí), 1 a 1/4 lžičky celého...

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

29.03.2022

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

Na 3-4 porce potřebujete: 1 větší lilek, 2 sladká na pastu rozsekaná rajčata, 3 střední na kostičky pokrájené...

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

29.03.2022

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

Na 2-3 porce potřebujete: 6 středích brambor pokrájených na kostky nebo plátky, 3/4 hrnku mraženého hrášku,...

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

27.03.2022

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

Zajímavá varianta vegetariánského kari: Opečené brambůrky v krémové kokosové omáčce. Brambory se opékají...

Kari z hořké okurky karely

22.03.2022

Kari z hořké okurky karely

Čerstvá karela (nebo-li hořká okurka) je opravdu velmi hořká. V syrovém stavu téměř nepoživatelná. Pokud...

Zeleninové kari baigan bharta - brambory s lilkem

22.03.2022

Zeleninové kari baigan bharta - brambory s lilkem

Na 2 porce potřebujete: 1 plnější lžičku směsi koření, kterou nejdříve podrtíte v hmoždíři: římský kmín, hořčičné...

Pečené plněné papriky

21.03.2022

Pečené plněné papriky

Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi...

Palak panýr - špenátové kari s domácím indickým sýrem

10.03.2022

Palak panýr - špenátové kari s domácím indickým sýrem

Potřebujete: 6 - 8 kostek domácího indického sýru panýr, 0,5kg čerstvého nahrubo posekaného špenátu, 1...

Punjabi Kadhi: Máslovo-jogurtový krém s cibulovými „knedlíčky“

28.02.2022

Punjabi Kadhi: Máslovo-jogurtový krém s cibulovými „knedlíčky“

Punjabi Kadhi: Máslovo-jogurtový krém s cibulovými „knedlíčky“ Jedinečnost indické kuchyně spočívá v...

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NGM3Y