S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma » Dezerty a jiné sladkosti

Dezerty a jiné sladkosti

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

11.07.2023

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

Zdravá mlsotka, kterou si můžete připravit (i vychutnat) na tisíc způsobů... Křupavá vrstvička hořké...

Rýžový pudink "Badam kheer"

09.06.2023

Rýžový pudink "Badam kheer"

Rýžový puding "kheer" je tradiční indický dezert, který se často podává při slavnostních příležitostech....

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

14.05.2023

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

Často mi od zákazníků chodí dotazy, na co vše (kromě placek čapati) lze jemně mletou mouku attu použít.Atta...

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

17.05.2022

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

Indický puding "kheer mix" se sice řadí do kategorie dezertů, ale nenechte se zmást. Je přesně tím, co...

Nepečené kokosové kuličky z kokosového másla

25.04.2022

Nepečené kokosové kuličky z kokosového másla

Kokosové máslo není tak mastné jako klasické máslo, je pastovité a více lámavé. Proto jsem při přípravě...

Výborný mrkvový koláč

16.04.2022

Výborný mrkvový koláč

Mrkvový koláč a cuketový perník je můj nejoblíbenější způsob jak zpracovat zeleninu... :-) K tomuto jednoduchému...

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

16.04.2022

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

Tuhle kokosovou zmrzlinu si oblíbíte, protože: Je super jednoduchá a rychlá Kokosová chuť přímo vybízí...

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

16.04.2022

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

Potřebujete: 400g červené řepy, 3 vejce (žloutky a bílky oddělené), 150g rýžové mouky, 80g cukru moučka,...

Jahodové košíčky z tapioky

12.04.2022

Jahodové košíčky z tapioky

Tyto malé dezertky s jahodovou náplní jsou ideální sladkou tečkou v horkých dnech. Jsou velmi lehké a...

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

12.04.2022

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

Perfektní prosincový dezert z tapioky (pro vápník, železo, vitamín B a hořčík), kokosového mléka (pro...

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

11.04.2022

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

Mrkev skořice a kokos - jak jde tohle dohromady? Překvapivě velmi dobře! Příprava je jednoduchá a recept...

Šafránové Sandesh

10.04.2022

Šafránové Sandesh

Indický domácí sýr panýr byl pro mě jedním z nejvýznamnějších „objevů“ v indické kuchyni. Paradoxně jedna...

Indický "Kish mish"

10.04.2022

Indický "Kish mish"

Kish-mish (kiš-miš) je směs oříšků, rozinek a sušených plodů. Jeho složení je libovolné a někdy se svařuje...

Čerstvé fíky s růžovou vodou

08.04.2022

Čerstvé fíky s růžovou vodou

Daleko v orientálních zahradách, kde je pořád slunce a rozkvetlé kytky, dozrávají plody fíků. Jejich...

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

08.04.2022

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

Léto se ještě neloučí! A jedním z nejlepších způsobů jak si letní dny zpříjemnit je porce lahodné domácí...

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

03.04.2022

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí...

Mandlové sušenky Amaretti

03.04.2022

Mandlové sušenky Amaretti

Variant domácích mandlových sušenek jsem vyzkoušela několik, abych se znova vrátila k první verzi, která...

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

28.03.2022

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

Potřebujete: 4 vejce, ¼ hrnku mléka (případně rostlinná alternativa), 3 lžíce kokosového oleje - v...

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

27.03.2022

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Limetková zmrzlina z kokosového mléka Tahle vynikající domácí zmrzlina je pro mě skutečným objevem roku....

Tapiokový puding z kokosového mléka - bez lepku a bez laktózy

27.03.2022

Tapiokový puding z kokosového mléka - bez lepku a bez laktózy

Já a tapiokový puding... To byla hodně dlouhá cesta. Když jsem ho uvařila poprvé, byla jsem zklamaná....


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDFiOGVhNG